Politiebericht Friesland: Friesland 24-04-2001 Politieberichten van 24/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: te zwaar beladen
Dinsdag omstreeks 05.00 uur werd op de Rijksweg 32 een vrachtwagencombinatie gecontroleerd. De combinatie was beladen met heipalen en van Kootstertille op weg naar Wageningen. De combinatie bleek te zwaar beladen te zijn. Op de weegbrug bleek dat de combinatie 7700 kilo, zijnde 15,4% te zwaar te zijn. De chauffeur, een 30-jarige inwoner van Jistrum, kreeg een bekeuring. Een aantal heipalen werden afgeladen, waarna de chauffeur zijn weg mocht vervolgen.

Dokkum: inbraak school
Dinsdag omstreeks 03.30 uur ontdekte een medewerker van een beveiligingsbedrijf dat er was ingebroken in een school van het Dockingacollege aan de Woudweg. Door vernieling van een ruit kwam men de school binnen. Toen de medewerker van het beveiligingsbedrijf de school binnenkwam, ging de verdachte er vandoor. De verdachte liet op de vlucht een sporttas met daarin een computer achter. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte, een 29-jarige inwoner van Dokkum, vervolgens op de Woudhorne aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Heerenveen: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Weegbree. Door vernieling van een ruit kwam men het bedrijf binnen. Uit een opengebroken kast werden een accuboormachine en bittenset weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 35-jarige inwoner van Gytsjerk, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: mishandeling
Afgelopen zaterdag omstreeks 23.55 uur werd in de Raadhuisstraat een man aangetroffen, die probeerde in zijn auto te stappen. De man, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, had een behoorlijke hoofdwond en maakte en verwarde indruk. Een getuige kon voorkomen dat de man wegreed en waarschuwde de politie. Toen die ter plaatse kwam, raakte de man bewusteloos. De man werd overgebracht naar het MCL-Zuid en is aldaar opgenomen. Bij het onderzoek gaat de politie er vanuit dat de man is mishandeld. Het slachtoffer is inmiddels weer bij bewustzijn, doch kon nog niet uitgebreid worden gehoord en op dit moment kan hij zich niets herinneren over wat er is voorgevallen. De man ligt nog in het ziekenhuis. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Drachten: inbraak bedrijven
Afgelopen nacht werd ingebroken in een tweetal bedrijven. Op de Kiel werd ingebroken bij een bouwbedrijf. Het slot en glas in de toegangsdeur werden vernield. Hierdoor ontstond een schadebedrag van ongeveer f 2500.- Voor zover nu kon worden nagegaan werd er niets weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 38-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ingebroken bij een wegenbouwbedrijf aan de Bolder. Omstreeks 05.50 uur overliep een werknemer van het bedrijf, een 22-jarige inwoner van Surhuisterveen, twee inbrekers. Bij het zien van de getuige gingen de inbrekers er vandoor. Van de inbrekers is alleen bekend dat het een blanke en een donkere man betrof. In het bedrijf bleken alle vertrekken te zijn doorzocht. Een fotocamera, een gsm en wat kleingeld werd meegenomen. De aangetroffen sporen van beide inbraken vertonen overeenkomsten.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272