Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 24-04-2001 Persberichten district Sittard
Dinsdag, 24 april 2001

District Sittard

Geleen; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmiddag en maandagavond op een aantal locaties in Geleen (Kerenshofweg, Vouwersweg en op de Sanderboutlaan in Elsloo) een verkeerscontrole gehouden.. De controle richtte zich met name op aanhangwagens en opleggers van voertuigen (de technische aspecten zoals bijvoorbeeld koppelingen, losbreek en reminrichtingen). Maar ook andere verkeersdeelnemers/weggebruikers werden in voorkomende gevallen gecontroleerd. Totaal werden 60 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het ontbreken van c.q. geen deugdelijke losbreek/reminrichting, geen deugdelijke koppeling aanhangwagen, kale banden aanhangwagens, geen kentekenplaten op aanhangwagens tot het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren.

Geleen; ingebroken
Personeel van een reisbureau aan de Markt in Geleen ontdekte afgelopen maandagmorgen dat het afgelopen weekend was ingebroken. Inbrekers hebben in het weekend de toegangsdeur geforceerd en zijn met een computer en een kleingeldbedrag aan de haal gegaan. Ook in een woning aan de Chrysantenstraat bleek het afgelopen weekend te zijn ingebroken. Inbrekers zijn door verbreking van een raam de woning (waarin renovatiewerkzaamheden plaatsvonden) binnengedrongen en hebben een jas gestolen. Bij de politie werd aangifte gedaan.

Elsloo; in diepe slaap
Getuigen/personeel van een pakket-vervoersbedrijf betrapten vanmorgenvroeg omstreeks 06.00 uur op het bedrijfsterrein in het Business-park in Elsloo een man bij diefstal van enkele pakketten. De man was vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik het bedrijfsterrein opgelopen en had in een loods reeds een paar pakketten gehaald die hij bij de loodsdeur had klaargezet, vermoedelijk om die mee te nemen. Toen hij echter weer de loods inliep teneinde nog een pakket te stelen werd hij betrapt en rende er meteen vandoor. Vlabij in de struiken werd vervolgens een man aangetroffen die in een diepe slaap was verzonken. De politie heeft de man, een 26-jarige man uit Stein aangehouden op verdenking van insluiping/diefstal en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De klaargezette pakketten werden weer teruggegeven aan het betreffende bedrijf. De politie stelt een nader onderzoek in.

Spaubeek; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Dorpstraat in Spaubeek van een 29-jarige automobilist uit Schimmert bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Beek/Schinnen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandagmiddag en maandagavond op diverse locaties (Stationsstraat, Maastrichterlaan en op de Europalaan in Beek en op de Hommerterweg in Amstenrade) radarsnelheidscontroles gehouden. Totaal werden 1.606 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 311 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km p/u.