Micromuse sluit resellerovereenkomst met Sun Microsystems

Sun Professional Services reseller van Netcool Solutions

Eindhoven, 24 april 2001 - Micromuse, leverancier van fault management- en service assurance software, heeft een wereldwijde resellerovereenkomst afgesloten met Sun Microsystems. De divisie Professional Services van Sun wordt reseller van de Netcool Solutions en gaat deze oplossingen integreren en ondersteunen bij bedrijven en service providers.

Micromuse neemt al deel aan diverse Sun software-initiatieven, waaronder de SunTone Certification & Branding Community voor telecommunicatie-providers; het Sun Developer Connection-programma en het iForce Wireless Initiative. De nieuwe resellerovereenkomst heeft al succesvolle implementaties van Netcool-software op Sun-servers opgeleverd. Daarnaast is de software te integreren met Sun-technologieën als Java, Solaris en Solstice SunNet Manager. Sun is onlangs gestart met de training en certificering van sales- en technische teams van Professional Services wereldwijd.

"Door de Netcool-suite van Micromuse te leveren aan onze klanten komen we tegemoet aan hun wensen op het gebied van real time systeem- en netwerkbeheerdiensten", zegt Paul Rochester, Vice-President en General Manager van Sun Professional Services. "Onze klanten vertrouwen op off-the-shelf-oplossingen die de inzet van nieuwe diensten en het kosteneffectief beheer van hun infrastructuur ondersteunen. Daarnaast zetten klanten de oplossingen in om de uptime van op het netwerk gebaseerde enterprise services te garanderen. De Netcool-suite van Micromuse voegt nieuwe functionaliteiten toe aan onze server- en softwareoplossingen."

"Met de geïntegreerde, real-time Netcool beheeroplossingen die Sun levert, hebben Service providers, bedrijven en e-business-bedrijven een groot concurrentievoordeel", aldus Mike Donohue, Senior Vice-President Sales & Business Operations bij Micromuse. "We zien grote voordelen van onze samenwerking met Sun en zijn verheugd over deze nieuwe overeenkomst."

De Netcool-softwaresuite is per direct verkrijgbaar als een van de systeem- en netwerk-beheeroplossingen van Sun. De suite wordt toegevoegd aan het portfolio met hoogstaande oplossingen van Professional Services-consultants in de gehele wereld. Aan het eind van het fiscale kwartaal dat eindigde op 31 december 2000, had Micromuse meer dan 1.000 Netcool-gebruikers, waarvan meer dan 70% gebruik maakt van Sun-servers.

De belangrijkste onderdelen van de Netcool-suite, die werken op het Solaris-platform van Sun, bieden veelomvattende oplossingen. Enkele voorbeelden van onderdelen die geïntegreerd zijn in de software:


- De Netcool/OMNIbus-oplossing en Netcool Probes & Monitors - zoals de Netcool/Internet Service Monitors softwaresuite, die de beschikbaarheid en reactietijd bepaalt - bepalen wat het probleem is.
- De Netcool/Impact-applicatie bepaalt voor wie het probleem gevolgen heeft.
- De Netcool/Precision-applicatie bepaalt exact waar het probleem is te vinden.

- De Netcool/Visionary-applicatie bepaalt waarom het probleem heeft plaatsgevonden.

Netcool Suite
De Netcool softwaresuite van Micromuse verzamelt beheergegevens uit meer dan 300 beheeromgevingen en netwerkapparatuur, waaronder voice, data en Internet. Faultdata wordt snel verwerkt en gefilterd door Netcool ObjectServer, een in-memory database. Met de Netcool-applicatie kunnen operators de beschikbaarheid van service in kaart brengen, waardoor het netwerk efficiënt beheerd kan worden. Door de schaalbaarheid en snelle toepassing van het Netcool businessmodel , kunnen service providers hun netwerken uitbreiden volgens de snel groeiende marktbehoeften.

Micromuse
Micromuse Inc. (Nasdaq: MUSE) is leverancier van realtime faultmanagement en service assurance software. Het bedrijf is opgenomen in de Forbes 500, Bloomberg's Top 100 Stocks, Barron's 500 en de Deloitte & Touche's Technology Fast 500. Tot de klanten van Micromuse behoren onder andere AT&T, Cable&Wireless, Deutsche Telekom, GTE, MCI Worldcom, NextLink, One2One, PSINet en verschillende investeringsorganisaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Fransisco.