- Persbericht -

Stel je vragen aan échte mensen

newmonday.com neemt initiatief tot een
persoonlijke vraag- en antwoordcommunity

Haarlem, 24 april 2001 - newmonday.com, de grootste carrièremanagement-site van Nederland, heeft haar site uitgebreid met een bijzondere vraag- en antwoord-community; het newmonday netwerk (www.askanowner.nl/newmonday). Het is een compleet nieuwe service waarbij iedereen op hbo en universitair niveau kan profiteren van de ervaring van andere hoger opgeleiden. Dankzij dit nieuwe online netwerk krijgen ze persoonlijke antwoorden, tips, informatie en meningen van mensen met ervaring in de door hen gekozen branche, functie of organisatie. Zo wordt het persoonlijk loopbaanadvies van newmonday.com nu nóg meer afgestemd en toegespitst op individuele (praktijk)vragen. De community is opgezet in samenwerking met AskAnOwner.com en is vanaf vandaag online op newmonday.com.

Persoonlijke selectie
De nieuwe vraag- en antwoordcommunity van newmonday.com is te bereiken via de homepage van de site. Bezoekers die zich oriënteren op de verschillende carrièremogelijkheden kunnen zelf een onderwerp ingeven of selecteren via branches, functiegebieden, thema's of een alfabetische lijst van werkgevers. Bij functiegebieden is te denken aan consultancy, e-commerce en marketing. Thema's zijn bijvoorbeeld leidinggeven en kinderopvang. De vraag kan steeds verder - tot op afdelingsniveau van een bedrijf - worden gespecificeerd.

Waardevolle ervaringen
Bezoekers van newmonday.com, zo'n 400.000 per maand, stellen hun vragen direct aan andere hoger opgeleiden binnen de newmonday community. Dit zijn personen die eerder hebben aangegeven ervaring te hebben met een bepaald thema of onderwerp. De antwoorden zijn dus gebaseerd op de alledaagse praktijk en kunnen zo waardevolle ondersteuning bieden bij de carrière-oriëntatie of -beslissingen. 'newmonday.com heeft een hechte band met haar bezoekers en wordt dan ook goed gewaardeerd. Dit komt onder meer door de kwaliteit van de redactie en omdat de site praktisch en persoonlijk is van aard en opzet. Het newmonday netwerk versterkt de relatie verder en stelt de bezoekers in staat waardevolle contacten met elkaar te leggen,' aldus Claudia Bellini, hoofdredacteur van newmonday.com.

'Het gaat om de uitwisseling van persoonlijke ervaringen en die zijn vaak waardevoller dan algemene informatie,' zegt Michiel van Dam, directeur van AskAnOwner. 'Het newmonday netwerk is een goed voorbeeld van de brede toepasbaarheid van het AskAnOwner-systeem. Het bevestigt dat het een uitstekend instrument is voor de uitwisseling van waardevolle informatie, zowel over producten en diensten, als over andere belangrijke onderwerpen in het leven.'

AskAnOwner
AskAnOwner is, sinds november 2000, de eerste Europese online vraag- en antwoordservice. Leden van de AskAnOwner-community kunnen kiezen uit meer dan tienduizend populaire producten, diensten en andere 'high involvement' onderwerpen. Hiermee speelt AskAnOwner in op het feit dat zoekmachines vaak niet in staat zijn echt waardevolle informatie te bieden. Immers: 'websites may have the data, but people have the answers'. AskAnOwner is een Nederlands bedrijf, heeft de ambitie een internationale vraag- en antwoordcommunity te faciliteren, en biedt andere bedrijven onder andere de mogelijkheid gebruik te maken van haar vraag- en antwoordsysteem. Momenteel zijn een Nederlandstalige en Engelstalige versie van AskAnOwner online.

newmonday.com
newmonday.com is de opvolger van Intermediair.nl, en dé carrièremanagement-site voor iedereen op hbo of universitair niveau. newmonday.com biedt in haar online carrièrecentrum actuele informatie over de arbeidsmarkt en interactieve applicaties zoals persoonlijk loopbaanadvies, juridisch advies en het salariskompas. De site bevat een omvangrijke vacaturebank met wekelijks meer dan tweeduizend aanbiedingen en biedt een nieuwe en unieke matchingservice. Deze service bestaat uit een cv-database met uitgebreide matchingfaciliteiten en on- en offline ondersteuning. newmonday.com is een initiatief van VNU en Randstad.

Voor meer informatie over de nieuwe vraag- en antwoordcommunity of over newmonday.com kunt u contact opnemen met:
Claudia Bellini, hoofdredacteur, tel. 023-5690040, claudia.bellini@newmonday.com
Saskia Beugel, marketing manager, tel.023-5690035, saskia.beugel@newmonday.com
Steven Veenendaal, publishing director, tel. 023-5690034, steven.veenendaal@newmonday.com

Ook kunt u contact opnemen met Michiel van Dam, directeur van AskAnOwner, tel. 020-5150215 (vandam@AskAnOwner.com).

newmonday.com