E-business en m-business oplossingen in opmars

Fujitsu Siemens Computers en Siemens Business Services promoten systeemintegratie in Europa

Den Haag/Maarssen, april 2001 - Fujitsu Siemens Computers en Siemens Business Serv-ices ondertekenden een internationaal Memorandum van Overeenkomst waarin beide bedri-jven aankondigen dat zij in de toekomst nauwer zullen samenwerken op het gebied van sys-teemintegratie. De nu al bestaande, succesvolle samenwerking dient vermeerderd om in Duitsland het hele handelsgebied van Fujitsu Siemens Computers te bestrijken Hetzelfde geldt voor de samenwerking op het gebied van e-business en m-business.

Fujitsu Siemens Computers richt zijn pijlen op "Business Critical Computing" en "Mobiliteit". De grootste troef van het bedrijf vormen zijn high-performance computer-, dataopslag- en architectuurplatformen die perfect kunnen worden geïntegreerd in de toenemende e-business en m-business IT-infrastructuur.

"Voor e-business en m-business oplossingen zijn beschikbaarheid, snelheid en schaalbaar-heid cruciaal. Precies daarmee is dan ook rekening gehouden toen we onze producten ontwierpen. Maar ons doel is pas bereikt wanneer onze producten volledig geïntegreerd zijn in het bedrijfsproces van onze klanten. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor partners als Siemens Business Services", aldus Paul Stodden, zaakvoerder & CEO van Fujitsu Siemens Computers.

Siemens Business Services is een van de koplopers op het gebied van e-business en m-business oplossingen en informatie- en communicatietechnologiediensten. Binnen het kader van de volledige dienstverlening (consulting, design, uitbouw van systemen, besturing, on-derhoud), voorziet Siemens Business Services in het bijzonder in alle diensten vereist voor systeemintegratie, zoals softwareontwikkeling, systeemontwikkeling en bedrijfscommunica-tie.

"We werken al zeer nauw samen met Fujitsu Siemens Computers in Duitsland op het vlak van systeemintegratie voor traditionele
IT-infrastructuuroplossingen" aldus Friedrich Fröschl, CEO van Siemens Business Services. "We zijn ervan overtuigd dat we kunnen verderbou-wen op deze succesvolle samenwerking, niet alleen op het gebied van e-business en m-business, maar ook buiten Duitsland."

De portfolio's van de twee bedrijven vullen elkaar volledig aan en vormen samen een totaal-pakket IT-oplossingen (platformen en diensten voor e-business en m-business oplossingen). Beide bedrijven vulllen elkaar in het bijzonder aan op volgende vlakken:


· Fujitsu Siemens Computers voegt het Siemens Business Services oplossingenaanbod (in het bijzonder e-business en m-business) toe aan zijn eigen Business Critical Comput-ing dienstenaanbod. Verder zullen de verkoopkanalen van Siemens Business Services de productverkoop doen toenemen.


· Omgekeerd zal Siemens Business Services rechtstreeks toegang hebben tot de ver-koopkanalen en andere klantenrelaties van Fujitsu Siemens Computers, waardoor de verleende diensten op het gebied van systeemintegratie zullen toenemen. De superieure knowhow op het gebied van Fujitsu Siemens Computers' producten als preferentieel platform voor IT-infrastructuurprojecten - zoals pc's, PRIMERGY en PRIMEPOWER servers, BS2000/OSD mainframes en oplossingen voor dataopslag - zijn een ander concurrentieel voordeel voor het bedrijf is.

Naast het bevorderen van het partnership met Duitsland, zal een eerste stap de rollout zijn in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

Over Siemens Business Services:
Siemens Business Services (SBS) is toonaangevend op het gebied van electronica en mobile business. SBS, met zijn uitgebreide knowhow en zijn specifieke kennis van de sector, biedt single source oplossingen en diensten aan - van consulting en systeemintegratie tot de verantwoordelijkheid over het complete bedrijfsproces van de klant en het beheer van IT-infrastructuren. Voor het fiscale jaar 2000 (30 september) zal SBS naar schatting een omzet halen van 5,8 miljard euro. Het bedrijf stelt wereldwijd 33500 mensen tewerk. Meer informatie vindt u op: http://www.sbs.siemens.com

Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober 1999 met haar activiteiten begonnen en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, verkoopvestigingen in 25 Europese landen en meer dan 7.200 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers marktleider worden op zijn Europese thuismarkt.

Fujitsu Siemens Computers levert een complete reeks IT-producten, die alle beschouwd worden als de beste in hun klasse. Het aanbod omvat notebooks, PC's, servers (UNIX en NT/Windows 2000), mainframes en oplossingen voor massale data-opslag. Door toepassing van de modernste technologie is Fujitsu Siemens Computers in staat problemen waarvoor het bedrijfsleven zich gesteld ziet, op te lossen. Tevens draagt de onderneming bij aan het verbeteren van de persoonlijke levensstijl en laat zich daarbij leiden door de eisen van haar Europese klanten, de behoeften van de verkooppartners en het veranderende consumentengedrag. Ontwikkelaars, technici, verkoop- en serviceteams van de onderneming weten zich te allen tijde geruggesteund door het wereldwijde netwerk van bronnen waarover Fujitsu Limited en Siemens AG, beschikken.

Fujitsu Siemens Computers beschikt niet alleen over een indrukwekkend groot klantenbestand (waaronder de belangrijkste van de 1000 grootste Europese ondernemingen) maar onderhoudt ook zakelijke betrekkingen met meer dan 2000 grote VAR's, distributeurs en detailhandelaars. Deze zijn samen goed voor meer dan 100.000 verkooppunten en miljoenen klanten, een verkooporganisatie waarin meer dan 2500 professionele verkopers actief zijn. De kracht van beide moederondernemingen staat daar achter, bijvoorbeeld het wereldwijde netwerk van service- en integratie-partners en meer dan 80.000 specialisten, die zich op de (ondersteuning van de) producten hebben toegelegd. Meer informatie is te vinden op de website: www.fujitsu-siemens.com.

Voor meer informatie,:
Fujitsu Siemens Computers Creative
Strategies
Dick Lans
Johan Perremans
Tel: +31 346 598700 Tel.: +32 2
2674160
Fax: +31 346 552155 Fax: +32 2
2671289
E-mail : dick.lans@fujitsu-siemens.com
johan@creative-strategies.be