AutoRai

24-4-2001

Nissan Almera Tino Gezinsauto van het Jaar

De Nissan Almera Tino is uitgeroepen tot Gezinsauto van het Jaar 2001. Een vakkundige jury, lezers van de tijdschriften Ouders van Nu, Kinderen, Groter Groeien en Kampioen en de bezoekers van de Negen Maanden Beurs kenden de compacte mpv de eervolle titel toe. Vooral de talrijke gebruiksmogelijkheden en veiligheid van de Almera Tino konden op waardering rekenen.

De jury is lovend over de populaire ruimtewagen: De Nissan Almera Tino is een zeer volwassen midi-mpv, met goed toegankelijke passagiers- en bagageruimte, uitstekende rijeigenschappen en een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Met de verkiezing laat de Almera Tino concurrenten als de Opel Agila en Skoda Fabia Combi achter zich. David Archibald, Brand Director van Nissan Nederland, is blij met de prijs: Wij zijn opgetogen over de titel. Vooral omdat het de keus van de consument is. Een consument, die bovendien tot onze doelgroep behoort. De Almera Tino is inderdaad de perfecte auto voor het hele gezin en dat is nu erkend.

Veilig

De Almera Tino is de veiligste mpv die momenteel op de markt is. In de Euro NCAP crashtests kreeg de Almera Tino onlangs vier sterren toebedeeld. Het veiligheidsniveau van de auto is dan ook bijzonder hoog. Met onder meer zijn stijve carrosserie, sterke onderstel, extra krachtige remsysteem, actieve hoofdsteunen en airbags biedt de mpv optimale veiligheid voor alle inzittenden.

De veelzijdige Almera Tino heeft een interieur dat op wel 24 verschillende manieren in te delen is. Bovendien zijn de opbergmogelijkheden in de Almera Tino talloos. Zo is er bijvoorbeeld onder elke voorstoel een ruime opberglade te vinden. Aan de achterzijde van deze stoelen is een uitklapbaar tafeltje bevestigd dat voorzien is van een uitsparing voor een blikje. De kofferbak heeft een inhoud van 440 liter.

Compleet

De Almera Tino is standaard heel compleet. Centrale vergrendeling, airbags voorin, zijairbags, elektrisch te bedienen buitenspiegels en ramen (voorin), bekerhouders en een 12-volt aansluiting achterin zijn standaard. Comfort, Ambience en Luxury zijn de drie uitrustingsniveaus van de Almera Tino. Er is keus uit drie motoren: een 1,8- en 2,0-liter benzinemotor en een 2,2-liter direct ingespoten turbodiesel met intercooler zorgen voor uiterst sportief rijplezier.