Gemeente Zoetermeer

Digitale enquête samenhang Zoetermeerse wijk verlengd

De vragenlijst over de sociale infrastructuur in Zoetermeer wordt langer geplaatst op www.zoetermeer.nl Tot 1 mei kunnen Zoetermeerders vragen over de toekomst van hun wijk beantwoorden. De centrale vraag in deze digitale enquête is: "Wat moet er in de wijk gebeuren, zodat u hier ook nog in 2025 met alle plezier kunt leven?" Naast open vragen waar mensen direct hun mening kunnen geven, bevat de enquête ook stellingen. Enkele voorbeelden zijn: ik voel me thuis in Zoetermeer
ik voel me medeverantwoordelijk voor de leefbaarheid in mijn buurt ik ben gehecht aan de buurt waar ik woon

De enquête is slechts een deel van het onderzoek door de Universiteit van Amsterdam, dat voornamelijk bestaat uit het voeren van gesprekken met Zoetermeerders. Omdat de onderzoekers niet iedereen kunnen spreken, biedt de vragenlijst op www.zoetermeer.nl een groot deel van de Zoetermeerders de gelegenheid toch hun mening te geven over de wijk die zij in 2025 voor ogen hebben. Zij onderkennen dat een enquête via het Internet niet representatief is.
Hoewel het merendeel van de Zoetermeerse huishoudens over Internet aansluiting beschikt, heeft niet iedereen toegang tot het Internet. Zij zouden gebruik kunnen maken van de computers met een Internet aansluiting in de bibliotheek. Diegenen die de digitale vragenlijst handmatig willen invullen kunnen bij het secretariaat van de afdeling Welzijn/Beleid van de gemeente Zoetermeer, telefoon (079) 346 8830, een exemplaar aanvragen. De onderzoekers komen rond november 2001 met hun rapport en aanbevelingen.



Gemeente Zoetermeer © April 2001

Last update: 24 April 2001 (11:41)