KNWV

DATUM: 25-4-2001

Wedstrijdzeilen: Jeugd - Superkans voor de jeugdige zeiltalenten



Superkans voor de jeugdige zeiltalenten

Het Jeugdplan van de Laserklasse Organisatie Nederland (LON) is gericht op talentherkenning en talentontwikkeling. De Laser is uitermate geschikt om in een eenmansboot je zeiltalent te ontwikkelen.

Hiervoor is boot, materiaal, kleding en training beschikbaar. Ook jij kunt er gebruik van maken. Dit is een superkans voor je! Alle
Jeugdzeilers, vooral ook meisjes, zijn van harte welkom. Je hoeft niet perse de beste te zijn! Voor ieder is een passend programma. Bij de Laser staat motivatie, enthousiasme en gezelligheid voorop. Denk hierbij ook aan de vele internationale wedstrijden waar je een onvergetelijke zeilvakantie van kan maken. In de Laser
(3-boten-in-een) kun je al vanaf lichaamsgewicht 35 kg varen. Zie onze Laserbrochure. Word je zwaarder dan zet je op dezelfde boot een grotere tuigage. Dit wordt de Laser Formula genoemd. Zo kun je beginnen met de 4.7. Daarna ga je naar de Radiaal (5.7). Uiteindelijk kun je naar de Olympische Laser Standaard. Steeds blijft de romp hetzelfde.

Op 9 en 10 juni a.s. houdt de LON een overstap- en
kennismakings-weekend op Muiderzand (Laser Centre Nederland). Samen met de Laser jeugdtop train je met materiaal van de LON.

Na dit weekend kun je in aanmerking komen voor een topstage in een van onze nieuwe boten. Voor een of meerdere van de talenten wordt een programma opgesteld om zo snel mogelijk op het nivo van de radiaaltop mee te kunnen doen. Deze topstage komt volledig voor kosten van de LON. Het is zelfs mogelijk dat je klaargestoomd wordt voor het WK Radiaal Jeugd te Spanje in juli a.s.

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor talentbegeleiding in een van onze gloednieuwe boten? Stuur je aanvraag voorzien van gegevens en motivatie met betrekking tot je zeilloopbaan (uiterlijk voor 1 juni a.s.) naar de

Commissie Talentherkenning en Boottoewijzing van de LON
p/a Voorweg 2
2103 ST Heemstede
fax. 023-547 02 95
e-mail: laserjeugdplan@hotmail.com

Wat willen wij van je weten?

1. Algemene gegevens : naam, adres, tel., evt. fax en E-mail, geboortedatum, gewicht en lengte

2. Zeilgegevens : op welke leeftijd begon je met zeilen,
wedstrijdzeilen en in welke boten heb je gezeild. Wat zijn je
resultaten, heb je internationale ervaring etc.

3. Zeilplannen voor de toekomst : Zo uitgebreid mogelijk.

Kom je niet in aanmerking voor een van de nieuwe Lasers van de LON dan is het mogelijk toch mee te doen aan de toptraining. Je zorgt dan zelf voor een boot. De LON wil je daar graag bij helpen. Ook hebben wij nog trainingsboten, zodat ook jij meteen kunt beginnen tot je een eigen boot hebt gevonden. Als je nog vragen hebt kun je die ook mailen of faxen. (evt. bellen naar Koen Smits 06-15086819 of Nelleke de Boer tel. 023-547 20 98). Jullie zijn allemaal van harte welkom. Je kunt alles nog eens nalezen op onze LON website www.Laserklasse.nl

Jeugdcommissie Laserklasse Organisatie Nederland,

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen



Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl