Gemeente Sneek


Overleg horeca en gemeente over veiligheid

VEILIGHEID CENTRAAL BIJ OVERLEG HORECA EN GEMEENTE

Maandag werd op initiatief van de afdeling Sneek van de Koninklijke Horeca Nederland een discussie- en overlegmiddag gehouden over de relatie (brand)veiligheid en horeca, in samenwerking met brandweer, politie en gemeente. De vraag hoe het gesteld is met de brandveiligheid in de Sneker horeca kwam natuurlijk het meest nadrukkelijk aan de orde. Het antwoord stemde tot relatieve tevredenheid: in de gemeente Sneek zijn de vergunningen met betrekking tot de horeca over het algemeen behoorlijk op orde en met betrekking tot de gebruiksvergunningen vindt versneld een inventarisatie van de situatie plaats.

De middag werd gehouden in bowlingcentrum De Stolp te Sneek. Het eerste deel van de middag werd verzorgd door een drietal inleiders. J. Pommer, preventie-officier bij de brandweer, ging in op het onderwerp brandveiligheid in de horeca; E. Beswerda, de horeca-ambtenaar op het Sneker stadhuis gaf een uiteenzetting over de vergunningen aar de horeca mee te maken heeft en de heer G. Kientz van politie Friesland, district Sneek behandelde de relatie drugs en horeca.

Een forum, bestaande uit burgemeester Siebold Hartkamp (openbare orde en veiligheid), Sicco Veenstra (politie), A. Kiel (brandweercommandant) en F. Tolsma (ambtenaar bouwtoezicht) beantwoordde vervolgens vragen uit de zaal en discussieerde met de zaal.
De belangstelling vanuit de horeca voor deze discussie- en overlegmiddag was boven verwachting groot. De zaal zat bomvol en de discussie was zeer geanimeerd. De conclusie van de middag: het uitwisselen van informatie tussen de organisatoren en betrokken partijen was erg zinvol.