Syntens

Leeuwarden, 11 april
Octrooi-informatie als inspiratie bij innovatie

Octrooiliteratuur herbergt een schat aan informatie. Toch wordt deze informatie vrijwel niet benut door productontwikkelaars. Dit betekent dat er veel tijd en geld wordt geïnvesteerd in productontwikkeling, terwijl de oplossingen al lang voor handen zijn. Met andere woorden: productontwikkelaars vinden anno 2001 nog veel te vaak het wiel opnieuw uit.

En dat terwijl tegenwoordig ook octrooi-informatie vrij eenvoudig toegankelijk is, namelijk via het Internet. Tegelijkertijd wordt het Internet door de grote wirwar van informatie die het biedt, voor de gebruiker ook steeds ondoorzichtiger. Daarom organiseert Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers, samen met het Bureau Industrieel Eigendom op 25 april in Leeuwarden een praktische workshop over octrooi-informatie op het Internet. De workshop is vooral bedoeld voor medewerkers in het midden- en kleinbedrijf, die zich bezighouden met productontwikkeling.

Tijdens de workshop zal onder andere aan de orde komen waarom het zinvol is om in de verschillende stadia van product- (en proces)ontwikkeling de octrooiliteratuur te raadplegen. Maar het grootste gedeelte van de tijd wordt besteed aan het speuren in octrooiliteratuur op het Internet. Er wordt kennisgemaakt met een aantal databanken, speciaal gericht op octrooiliteratuur en praktische tips gegeven voor het zoeken in deze databanken.

Maximaal tien deelnemers
Het programma begint om 16:00 uur en zal ongeveer 4 uur duren. De kosten bedragen
fl. 50,= per persoon. Om iedereen voldoende tijd te geven om zelf ook daadwerkelijk via het Internet de databanken te raadplegen, is het aantal deelnemers beperkt tot tien. Wilt u meer informatie over deze workshop of wilt u zich aanmelden, dan kunt u bellen met Erica Elzinga, tel. 215 81 58.