Politiebericht Groningen: Diverse 25-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 25 april 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: kind onder auto
Een 9-jarige jongen uit Ter Apel, raakte dinsdagmiddag gewond nadat hij op de Vogelheem in zijn woonplaats op zijn fiets werd aangereden door een 32-automobiliste, eveneens afkomstig uit Ter Apel. De jongen liep een diepe hoofdwond op waarvoor hij werd behandeld in het ziekenhuis. De vrouw had de jongen om onduidelijke reden niet opgemerkt.

Winschoten: inval illegale koffiesjop
Bij een inval in een illegale koffiesjop dinsdagmiddag aan het Marktplein in Winschoten is een paar honderd gram aan drugs in beslag genomen. Het gaat om hasj, wiet en paddos. In het pand op de bovenverdieping werden twee personen aangehouden, een 37-jarige Algerijn zonder vaste verblijfplaats en een 20-jarige inwoner van Hoogezand. Beide zijn voor nader onderzoek vastgezet. Uit het onderzoek moet nog worden vastgesteld welke rol beiden met betrekking tot de aangtroffen drugs hebben gespeeld. De inval is verricht door het zogeheten Marktplein Overlast Team (MOT).

Zuidhorn: brand sexclub
Dinsdagavond brandde een groot gedeelte van de sexclub aan de Gaweg in Zuidhorn af. Omstreeks 21.00 uur kregen politie en brandweer de melding van de brand. Bij aankomst stond de zaak al in lichte laaie. De brandweer moest zich grotendeels beperken tot nablussen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Pieterburen: motorrijder in de sloot
Een 39-jarige motorrijder uit Lippenhuizen is dinsdagmiddag op de Oudedijksterweg bij Pieterburen door onbekende oorzaak met zijn motor in de sloot naast de weg geraakt. Hij raakte daarna enkele minuten buiten westen en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Grootegast: autobrand in garage
Door snel optreden van de brandweer in Grootegast is dinsdagavond voorkomen dat de oud-brandweerkazerne aan de Legolaan in Grootegast is uitgebrand. De brandweer werd omstreeks 23.00 uur gewaarschuwd voor brand in het bedoelde pand. Onderzoek leerde, dat in de garageruimte een auto in brand stond. Deze werd meteen geblust, nadat brandweerlieden zich de toegang hadden verschaft door een raam stuk te maken. De schade bleef beperkt tot het uitbranden van de auto, alsmede water en rookschade in het bedrijf. Het is niet bekend hoe de auto in brand is gevlogen.

Groningen: mannen aangehouden
De politie heeft dinsdagmorgen in de Nieuwe Boteringestraat in Groningen twee Algerijnse mannen in de leeftijd van 39 en 35 jaar aangehouden. Surveillerende politiemensen werden attent gemaakt op de mannen door voorbijgangers die meldden dat ze zich verdacht hadden opgehouden bij geparkeerde autos. Eén van de verdachten voldeed daarnaast aan het signalement van een autokraker waarnaar de politie maandagavond had gezocht op de singels in de Stad. Bij onderzoek door de politie bleek dat de 39-jarige verdachte, afkomstig uit Groningen, werd gezocht door de politie in Friesland. Hij wordt verdacht van inbraken. De man is ingesloten en in de loop van de dag overgedragen aan Regiopolitie Friesland. Uit het onderzoek bleek verder dat de andere verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, illegaal in Nederland verblijft. Ook hij is naar het politiebureau gebracht en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De man is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar eventueel door de verdachten gepleegde auto-inbraken.

Groningen: inbrekers aangehouden
In de Pelsterdwarsstraat heeft de politie dinsdagnacht een 44-jarige man uit Delfzijl, een 23-jarige man uit Uithuizen en een 24-jarige man zonde vaste- woon of verblijfplaats aangehouden. De drie worden verdacht van een poging tot inbraak bij een restaurant aan de Vismarkt in Groningen. Getuigen zagen twee verdachten bezig met de inbraak aan de achterzijde van het pand (Pelsterstraat) terwijl de derde man op de uitkijk stond. De verdachten werden, op basis van het opgegeven signalement, lopend in de Pelsterdwarsstraat aangetroffen. Ze zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het politieonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de mannen het restaurant niet zijn binnen geweest.

Groningen: gestoorde man aangehouden
In zijn woning aan de Wibenaheerd in Groningen heeft de politie dinsdagavond een 21-jarige man aangehouden. De man, die in overspannen toestand verkeerde, had zijn complete huisraad vernield en dreigde de woning in brand te steken. Omdat gewaarschuwde politie mensen een gaslucht waarnamen in de woning heeft de brandweer metingen gedaan om vast te stellen of er gevaar dreigde voor omwonenden. De gaslucht bleek echter afkomstig van een kapotgeslagen koelkast en leverde geen gevaar op. De bewoner is naar het politiebureau gebracht en na onderzoek door psychiater opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag op het Hanzeplein in Groningen een 47-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een rugtas en een pet van een student van een onderwijsinstelling aan het Eyssoniusplein in Groningen. Die miste bij het verlaten van de school zijn spullen. Onderweg naar Haren zag hij twee mannen lopen waarvan er één zijn pet droeg en tevens in het bezit was van zijn rugtas. De man volgde de twee en waarschuwde de politie. Op het Hanzeplein konden de twee worden achterhaald. Bij het politieonderzoek bleek dat de 47-jarige verdachte in het bezit was van de spullen van de student. Diens studiematerialen waren uit de tas verdwenen. De verdachte is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. In het Noorderplantsoen zijn de studiematerialen van de student teruggevonden. Hij heeft al zijn spullen terug.

Groningen: bejaarde fietsster gewond
Een 78-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Vismarkt in Groningen. De vrouw reed op de fiets en kwam in botsing met een 24-jarige vrouw uit Groningen, die te voet de rijbaan van de Vismarkt overstak en de bejaarde vrouw te laat opmerkte. Die kwam te vallen en liep heupletsel op. Ze is naar een ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.