Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 25-04-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhoudingen na bedreiging
LELYSTAD Dinsdagmiddag zijn op de Zwartezeestraat 5 personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij bedreiging met een vuurwapen. Een 26-jarige Lelystedeling stond op het fietspad te praten toen er opeens twee mannen op hem af kwamen. Zij bedreigden hem met iets dat leek op een vuurwapen. Op het moment dat het slachtoffer de politie belde, liepen ze weg en gingen een huis binnen. Toen de politie op dit adres aan de Zwartezeestraat een kijkje wilde nemen, probeerden 5 personen (een meisje van 15, twee mannen van 19 jaar, een 23- en een 25-jarige man, allen uit Lelystad) het huis te ontvluchten. Ze zijn vervolgens aangehouden. Bij een huiszoeking werden twee nepvuurwapens en een patroon aangetroffen. Het vijftal is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 15- en de twee 19-jarigen zijn aan het eind van de middag weer in vrijheid gesteld. De 23- en 25-jarige zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Te laat voor de bus
LELYSTAD Een 17-jarige Lelystedelinge is dinsdagmorgen licht gewond geraakt aan haar voet. Ze wilde nog met een reeds rijdende stadsbus mee en klopte op het raam. Vervolgens kwam ze met haar voet tegen het voorwiel van de bus aan. Ambulancepersoneel heeft haar voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanrijding tussen bromfiets en auto
LELYSTAD Een 16-jarige bromfietser uit Lelystad is dinsdagmorgen op de Horst licht gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Hij had geen voorrang verleend aan de 42-jarige automobiliste uit Lelystad en kwam ten val. Ambulancepersoneel heeft hem ter controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanrijding tussen bromfietsen
LELYSTAD Op het fietspad op de Oostvaardersdijk zijn dinsdagnacht twee bromfietsen met elkaar in botsing gekomen. Een 22-jarige Lelystedeling reed richting Lelystad en raakte een 29-jarige tegenligger uit Almere. De Lelystedeling verklaarde te zijn verblind door het licht van de Almeerder. Beide bromfietsers zijn overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Aangezien de politie vermoedt dat er bij de Lelystedeling alcohol in het spel was, is een bloedproef afgenomen.

Eenzijdige aanrijding
ALMERE Dinsdagmorgen is een 26-jarige Almeerder op de Hogering gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. Volgens getuigen remde de man eerst af voor een rood verkeerslicht, reed toen plotseling toch door, raakte in de berm en kwam tegen een paal tot stilstand. De brandweer heeft het dak van de auto geknipt, zodat ambulancepersoneel hem in zijn auto kon behandelen. Hij is vervolgens overgebracht naar het AMC in Amsterdam. De auto is afgevoerd.

Valse identificatiepapieren
ALMERE Dinsdag zijn bij een uitzendbureau aan de Spoordreef twee mannen (een 20-jarige Almeerder en een 32-jarige Amsterdammer) aangehouden op verdenking van het gebruik van een vals paspoort. Zij zijn beiden voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 40-jarige automobilist uit Almere is dinsdagnacht op de Hogering aangehouden wegens rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 430 ug/l (0.98 promille). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 4 uur.