Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.45 uur
Verkeerscontroles

RIJN & VENEN De politie hield dinsdagmorgen tussen elf en twaalf uur een verkeerscontrole op de Hoge Rijndijk in Woerden. Hier werden veertien mensen bekeurd die geen gordel droegen. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder geldig rijbewijs, een onleesbare kentekenplaat en een verlopen APK.

Niets erin niets eruit In de omgeving van winkelcentrum Molenvliet in Woerden controleerde de politie dinsdagmiddag autos in het kader van de actie Niets erin niets eruit. Van de twintig gecontroleerde autos bleken veertien afgesloten en geen buit in het zicht te heben. Vier autos hadden een buit in het zicht, twee autos waren niet afgesloten.

Snelheidscontrole In Vinkeveen controleerde de politie dinsdagmorgen tussen zeven uur en half negen op de Demmerik, in de 30 km-zone. Van de 177 gecontroleerde voertuigen reden er 97 te snel. De snelste passeerde het controlepunt met 64 km/u. De meeste overtredingen werden gemaakt door mensen uit Vinkeveen; zij krijgen allen een acceptgiro thuisgestuurd.

Alcoholcontrole Op de provinciale weg N401 en de Ing. Enschedeweg in Kamerik controleerde de politie dinsdag in totaal 289 bestuurders op alcohol. Geen van hen had te veel gedronken. Toch kregen vier bestuurders een bekeuring. Zij reden sneller dan de toegestane 80 km/u. De snelste reed 113 km/u.

Een 52-jarige automobilist uit Vinkeveen werd woensdagmorgen even voor één uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. Surveillerende agenten controleerden de man op de Industrieweg in Mijdrecht. Op het bureau blies hij 0,8 promille. Gezien het niet de eerste keer was dat hij onder invloed reed, moet de man zich voor de rechter verantwoorden.

Op de brommer er vandoor

BREUKELEN Een 31-jarige man uit Breukelen ging er dinsdagmiddag op de brommer vandoor waarmee hij eerder een aanrijding had veroorzaakt. De politie had hem laten blazen en wilde hem aanhouden omdat de eerste test aangaf dat de man duidelijk te veel gedronken had.

De bromfietser reed dinsdagmiddag tegen vier uur op de Straatweg en verleende geen voorrang aan een automobilist op de Stinzenlaan. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de brommer en auto beschadigd raakten maar niemand gewond raakte. De politie liet de brommerbestuurder blazen en liet hem weten dat hij was aangehouden gezien het resultaat van de test. Daarop pakte de man zijn brommer en ging er vandoor. De politie zette de achtervolging in, maar de bromfietser wist te ontkomen. Politieagenten kwamen echter achter de identiteit van de man. Hij zal nog gehoord worden.