Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.15 uur
Medicijnen verloren

AMERSFOORT Een inwoner van Amersfoort heeft maandag twee verschillende soorten medicijnen verloren op de Kamp. Van beide medicijnen zijn ongeveer veertien stuks (tabletvorm) verloren. De medicijnen kunnen bij inname gevaarlijk zijn voor kinderen. De politie vraagt mensen die de medicijnen vinden ze af te geven bij het politiebureau.

Openlijke geweldpleging

LEUSDEN Dinsdagochtend om negen uur reed een 13-jarig meisje uit Barneveld, samen met drie vriendinnen op de fiets over de Lockhorsterweg. Op een gegeven moment werd ze klem gereden door een groep van drie andere, nog onbekend gebleven, meisjes die haar tegemoet kwamen fietsen. De meisjes begonnen zonder aanleiding te schelden en één van de meisjes probeerde de keel van het 13-jarige meisje dicht te knijpen. Een voorbijganger gaf de belager een waarschuwing waarop het slachtoffer werd losgelaten en ze weg konden fietsen.

De dader en haar twee vriendinnen waren ongeveer 15 jaar, lengte ongeveer 1.70 meter , twee van hen hebben halflang blond haar. Eén van hen had rood krullend haar. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van het district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Aanhouding voor rijden zonder geldig rijbewijs

AMERSFOORT De politie zag woensdagochtend om ongeveer 05.00 uur een auto met vervallen kenteken rijden. Op de Magelhaenstraat werd de bestuurder, een 42-jarige man uit Bilthoven, staande gehouden voor verdere controle. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en hij had nog een boete open staan. De man is aangehouden, tegen hem is proces verbaal opgemaakt voor het onverzekerd rijden en het rijden zonder geldig rijbewijs.

Getuigenoproep doorrijden na ongeval

AMERSFOORT Dinsdagavond om ongeveeer half elf vond er op de Schumannstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een scooter. De auto van een 62-jarige man uit Amersfoort had schade aan de motorkap en bumper. De scooter is er echter vandoor gegaan.

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding, zodat de schade-afhandeling alsnog geregeld kan worden. De bestuurder van de scooter is een jongeman van ongeveer 20 jaar oud met halflang haar in een paardenstaart. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van het district Eemland zuid op nummer 0900-8844.