Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 25/04/2001



VU benoemt nieuwe secretaris van de universiteit

Dr. A. Kaldewaij (53) is per 1 augustus aan de Vrije Universiteit benoemd tot secretaris van de universiteit, tevens directeur van het Bureau van de Universiteit. Hij volgt de huidige secretaris drs. D.M. Schut op, die deze functie sinds 1989 vervulde en is benoemd tot bibliothecaris van de VU. Dr. Kaldewaij is momenteel directeur van het Interfacultair Onderwijsinstituut Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

De nieuwe universiteitssecretaris treedt aan op het moment dat het Bureau van de Universiteit wordt gereorganiseerd. Het bureau - samen 700 medewerkers - zal in de nieuwe situatie bestaan uit een bestuursstaf als beleidsontwikkelings- en regiecentrum met circa 40 medewerkers en zeven uitvoerende diensten.

Hij is verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van het bureau. Als voorzitter van het afstemmingsoverleg voor de directeuren bedrijfsvoering van faculteiten heeft hij als taak te zorgen voor een goede ondersteuning van het bestuur en beheer in de faculteiten.

Dr. Anne Kaldewaij
, geboren te Eindhoven, studeerde in 1973 cum laude af in wiskunde te Utrecht en promoveerde in 1986 tot doctor in de technische wetenschappen (informatica) aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na een aantal jaren als wetenschappelijk medewerker bij Philips te hebben gewerkt, stapte hij over naar het onderwijs. Van 1976-1982 was hij docent wiskunde en informatica aan de Hogeschool Eindhoven. Van 1982-1986 was hij universitair docent informatica, programmeren en parallellisme aan de Technische Universiteit Eindhoven. Van 1986-1995 was hij er werkzaam als universitair hoofddocent met als onderzoeksgebied algoritmen en datastructuren. In 1995 werd hij onderwijsdirecteur van de Faculteit WINS aan de Universiteit van Amsterdam, welke functie hij tot 2000 vervulde. Van 1999- 2001 was hij aan deze universiteit belast met de opzet van een interfacultair onderwijsinstituut Informatiewetenschappen. Sindsdien is hij daar directeur van. De heer Kaldewaij is gehuwd en heeft vier kinderen.



2001-04-25 / pb 1.031.0 / JvdV

Voor meer informatie over promoties, oraties en alle overige activiteiten die vermeld staan in dit e-mailbericht, kunt u terecht bij Voorlichting en Externe Betrekkingen,
e-mail: veb@dienst.vu.nl, http://www.vu.nl of tel. (020) 444 5666.