Amsterdam, 25 april 2001

Strategische alliantie tussen BEA en BroadVision maakt nieuwe generatie e-business oplossingen mogelijk

BEA Systems, een van de marktleiders op het gebied van e-business infrastructuur software, en BroadVision, een van 's werelds grootste leveranciers van gepersonaliseerde e-business applicaties, kondigden vandaag aan de eerste fase van hun strategische alliantie te hebben afgesloten. Met de voltooiing van deze fase van de alliantie, die in november 2000 werd aangekondigd, zijn BroadVision One-To-One Enterprise 6.0 (BroadVisions applicatieplatform dat geschikt is voor J2EE en sinds 31 maart 2001 beschikbaar is) en BEA WebLogic Server volledig op elkaar afgestemd.

In toekomstige versies van BroadVisions' applicatieplatform zal de BEA WebLogic Server opgenomen zijn. Deze combinatie vormt een van de krachtigste, op open standaarden gebaseerde e-business oplossingen, en stelt gebruikers in staat alle op BroadVision gebaseerde applicaties te draaien en uit te breiden in een J2EE-compliant omgeving.

De bedrijven kondigden ook aan hun strategische alliantie te hebben uitgebreid zodat ook BroadVision gebruikers toegang krijgen tot J2EE platform technologieën op basis van BEA WebLogic Server. Met het uitbreiden van de standaard licentieovereenkomst, heeft BEA BroadVision het recht gegeven een beperkte hoeveelheid BEA WebLogic Server licenties te verstrekken aan nieuwe BEA klanten, om hiermee de BroadVision applicatiecapaciteiten die gebruik maken van BEA WebLogic Server, te verbeteren.

De twee bedrijven zijn ook overeengekomen gezamenlijke ontwikkelings- en marketinginitiatieven te ontplooien, om nieuwe generatie e-business oplossingen te kunnen leveren waarin de meest succesvolle, op Java gebaseerde applicatieservers worden gecombineerd met de meest succesvolle e-business software applicaties die verkrijgbaar zijn.


*Onze unieke samenwerking met BEA maakt 'one-stop-shopping' mogelijk op het gebied van de combinatie van uitbreidbaarheid door de J2EE-technologie en quick-to-market e-business applicaties*, aldus Dr. Pehong Chen, CEO van BroadVision. *Deze strategische alliantie maakt een e-business oplossing van de hoogste kwaliteit mogelijk, die aantrekkelijk is voor zowel bestaande als nieuwe klanten.*

*Door onze partners aan te moedigen open standaarden zoals J2EE te gebruiken, bevorderen we de verspreiding van deze standaarden in de markt*, zegt Alfred Chuang, COO van BEA Systems. *Deze nauwere strategische samenwerking maakt het voor klanten van BroadVision mogelijk sneller J2EE-platformtechnologieën te gebruiken en hierdoor snel de vruchten te plukken van ons op open standaarden gebaseerde e-business platform. De samenwerking voorziet BEA klanten van krachtige, op het BEA platform gebaseerde e-business applicatie-oplossingen.*
Over BroadVision
BroadVision (Nasdaq: BVSN, Neuer Markt: BDN) ontwikkelt en levert een geïntegreerd pakket van applicaties voor het besturen van e-commerce interacties en transacties. Wereldwijde ondernemingen en overheden gebruiken deze applicaties voor inkoop, verkoop en uitwisseling van informatie over het Internet en draadloze apparaten. De BroadVision e-commerce applicatiesuite stelt een organisatie in staat beter te concurreren en winstgevender te worden door het tot stand brengen en onderhouden van relaties met klanten, leveranciers en werknemers. De professionals van Broadvision transformeren de applicaties in toegevoegde waarde voor hun klanten door het geven van advies, opleiding en ondersteuning in meer dan 34 landen. Hierbij worden zij ondersteund door meer dan 100 partners.

BroadVision - opgericht in 1993 en in 1996 naar de beurs gegaan * heeft meer dan 1000 klanten. IDC erkent BroadVision als de marktleider op het gebied van e-commerce software applicaties (International Data Corp., E-commerce Software Applications Market Forecast and Analysis, 2000-2004). Het hoofdkantoor van BroadVision is gevestigd in Redwood City, Californië (VS).

Over BEA Systems
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-business infrastructuur software. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 9400 klanten, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en haar WebLogic® product familie behoren tot de meest betrouwbare merken in e-business. Bedrijven die hun e-business gebaseerd hebben op het BEA WebLogic E-Business PlatformTM zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat nieuwe diensten snel op de markt te brengen. Het e-business platform van BEA is de de facto standaard voor meer dan 1500 system integrators, independent software vendors (ISVs) en application service providers (ASPs). Deze leveren hiermee totaaloplossingen om e-businesses toekomstbestendig te maken en stellen bedrijven hiermee in staat snelle groei en winstgevendheid te behalen. Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 93 vestigingen in 30 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com.

BEA en WebLogic zijn geregistreerde merken van BEA Systems, Inc. BEA Weblogic E-Business Platform, BEA WebLogic Server, BEA WebLogic Commerce Server, BEA WebLogic Personalization Server, BEA WebLogic Collaborate en BEA WebLogic Business Process Integrator zijn merken van BEA Systems, Inc. Alle andere product-en bedrijfsnamen zijn waarschijnlijk merken van het bedrijf waarmee ze in verband worden gebracht.


Achtergrondinformatie (