Micromuse ziet omzet stijgen met 119 procent in tweede kwartaal 2001

Eindhoven, 25 april 2001 - Micromuse, leverancier van software voor realtime fault management en service assurance, heeft in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2001 recordcijfers geboekt. De omzet in het tweede kwartaal bedroeg 59,3 miljoen dollar, een stijging van 119 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2000. De pro forma winst kwam uit op 9,2 miljoen dollar of 12 dollarcent per aandeel tegen 3,1 miljoen dollar of 0,4 dollarcent per aandeel. Deze cijfers zijn exclusief afschrijvingen.

"Gezien onze focus op snelle levering aan klanten, kunnen we profiteren van de huidige marktontwikkelingen en onze aanwezigheid in belangrijke marktsegmenten versnellen", zegt Greg Brown, bestuurvoorzitter en CEO van Micromuse. "Onze uitstekende resultaten zijn een onderstreping van de waarde van de Netcool-suite voor klanten en van de positie als de de facto standaard in de industrie. In alle belangrijke marktsegmenten neemt het gebruik van de Netcool-applicaties toe om efficiency te verhogen, winstgevendheid te vergroten en de concurrentiekracht te versterken."

In het tweede kwartaal van fiscaal 2001 nam de omzet in licenties toe met 19 procent. De pro forma bedrijfsmarge steeg van 17,6 procent in het eerste kwartaal van 2001 naar een record van 19,2 procent in het tweede kwartaal. Het aantal klanten nam met 107 toe naar 1.119. De omzet in Europa bedroeg 18,6 miljoen dollar en droeg voor 31 procent bij aan de totale omzet. In Azië groeide de omzet met 161 procent. Verder werd Sun Microsystems een Global Netcool Reseller.

De nettowinst kwam uit op 7 miljoen dollar of 0,9 dollar per aandeel tegen
1,5 miljoen of 0,2 dollarcent per aandeel in hetzelfde kwartaal van 2000. Deze cijfers zijn inclusief afschrijvingen.

Micromuse
Micromuse Inc. (Nasdaq: MUSE) is leverancier van realtime faultmanagement en service assurance software. Het bedrijf is opgenomen in de Forbes 500, Bloomberg's Top 100 Stocks, Barron's 500 en de Deloitte & Touche's Technology Fast 500. Tot de klanten van Micromuse behoren onder andere AT&T, Cable&Wireless, Deutsche Telekom, GTE, MCI Worldcom, NextLink, One2One, PSINet en verschillende investeringsorganisaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Fransisco.