JOBSREPUBLIC

Gemeentelijk imago veel beter dan aangenomen

Groeiende belangstelling voor gemeentebanen o.i.v. maatschappelijke ontwikkelingen

De eind vorig jaar gelanceerde 'nationale vacaturesite voor Nederlandse gemeenten', www.GemeenteBanen.nl, bereikte vandaag een bijzondere mijlpaal. Sedert vandaag is bevestigd, wat de ontwikkelaars van de site al bij de start van de site beweerden: 'het imago van de Nederlandse gemeenten is veel beter dan door henzelf wordt aangenomen'.
Dit blijkt onder meer uit het feit, dat de site vanaf vandaag ruim 1000 CV's bevat van Nederlandse banenzoekers die uitdrukkelijk op zoek zijn naar een gemeentebaan.
De site wordt maandelijks bezocht door bijna 30.000 unieke bezoekers, een aantal dat nog steeds groeit. Met name jongeren en vrouwelijke banenzoekers leggen grote en toenemende belangstelling aan de dag voor de in de site opgenomen gemeentelijke en andere lagere overheidsfuncties. Voor de gemeentelijke overheid is dat een gunstige ontwikkeling, omdat daarbinnen sprake is van een sterk verouderend personeelsbestand.

Volgens directeur Martin Geerling van JobsRepublic.com uit Bergen (NH), het Internet-bedrijf, dat de vacaturesite heeft ontwikkeld, maakt de Nederlandse banenzoeker steeds bewustere beroepskeuzes. Dat heeft te maken met de nog steeds groeiende spanning op de arbeidsmarkt en een aantal maatschappelijke ontwikkelingen. 'Uit het aanbod blijkt, dat een groeiend aantal jongeren en gehuwde vrouwen bewust op zoek zijn naar een baan bij de gemeentelijke overheid', zegt Geerling. Volgens hem tamboureert gemeentelijk Nederland in haar personeelswerving aan de ene kant teveel op oude, verstofte, thema's en probeert zij aan de andere kant vaak krampachtig te concurreren met de private sector. 'Laten we toch vooral beseffen, dat niet iedereen uit is op een baan die misschien wel een mooie lease-auto oplevert, maar daarnaast vaak weinig 'deel van leven'. Maar er zijn ook andere, belangrijker, argumenten. Werken bij de gemeentelijke overheid biedt immers ook een reële mogelijkheid om een actieve maatschappelijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en verbetering van de eigen woon-, werk- en leefomgeving. Mede onder invloed van recente gebeurtenissen met grote maatschappelijke effecten - zoals de gebeurtenissen in Volendam en het MKZ drama - zien we dat een toenemend aantal jonge mensen steeds bewuster bezig is met de vraag waar het in hun leven nu écht om moet gaan en hoe zij daaraan een positieve bijdrage zouden kunnen leveren. De Nederlandse gemeentelijke overheid zou daar actiever op moeten inspringen, aldus Geerling.

Bij GemeenteBanen.nl zijn inmiddels zo'n 80 Nederlandse gemeenten aangesloten. Verwacht wordt dat dit aantal in de komende maanden zal stijgen naar tenminste 150 gemeenten. Met elkaar zijn zij goed voor een voortdurend en groeiend aanbod van gemeentelijke vacatures. Onderdeel van www.GemeenteBanen.nl is een CV-bank, waarop banenzoekers hun CV's en functiewensen kunnen achterlaten. Deze CV-bank is uitsluitend toegankelijk voor deelnemende gemeenten.

voor informatie over www.GemeenteBanen.nl
JobsRepublic B.V.
Landweg 20
1862 AZ Bergen (NH)
Telefoon: 072-5821020
E-mail: info@gemeentebanen.nl

25 apr 01 11:21