Politie Amsterdam-Amstelland

Principeakkoord politie CAO

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vier politie vakorganisaties hebben gisteravond een principeakkoord bereikt over een CAO voor de periode 2001-2003. Kern is meer veiligheid door een ruimere beschikbaarheid van de politie. Dit wordt gerealiseerd door met ingang van 1 juli 2001, in aanvulling op de bestaande werkweek van 36 uur, voor een periode van tien jaar een werkweek van gemiddeld 38 uur per week in te voeren. Daarbij is overeengekomen dat de individuele politieambtenaar eenmalig de mogelijkheid krijgt om af te zien van de werkweek van gemiddeld 38 uur en de huidige werkweek van gemiddeld 36 uur te handhaven.



Verkeerscontrole

Gistermiddag hield de politie een verkeerscontrole op de Eerste Constantijn Huygensstraat. De agenten zetten 58 bestuurders op de bon. Het ging daarbij om het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het rijden zonder rijbewijs, het niet dragen van de autogordel en het opgeven van een valse naam. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.



Snelheidscontrole A-10 West

Gistermiddag hield de politie een tijdens werkzaamheden aan de Rijksweg A-10 West een snelheidscontrole. Voor de controle werd de Pro-Laser apparatuur ingezet. Van de gecontroleerde automobilisten reden er 136 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 kilometer per uur. Naast een proces-verbaal moest deze man ook zijn rijbewijs inleveren.



Vuurwapenzwaaier

Op grond van de Wet Wapens en Munitie arresteerde de politie gistermiddag in de Van Ostadestraat een 45-jarige man. De politie ging tot arrestatie over nadat omstanders hadden gezien dat de verdachte met een vuurwapen liep te zwaaien. Het wapen is door de politie in beslag genomen. De man is ingesloten aan een politiebureau.



Sluiting coffeeshop

Op last van de burgemeester heeft de politie gistermiddag een coffeeshop aan de Bilderdijkstraat gesloten. De politie ging over tot het dichttimmeren van het etablissement na een aantal ernstige incidenten (een steekpartij en vuurwapenbezit). De sluiting, die in het kader van de openbare orde is genomen, geldt voor onbepaalde tijd.