Politiebericht Friesland: Friesland 25-04-2001 Politieberichten van 24/4 (13.00 uur) t/m 25/4 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak snackbar
Van maandag op dinsdag heeft men ingebroken in een snackbar aan de Nieuwestad. Een ruit werd vernield. Via deze vernielde ruit kwam men de snackbar binnen. Vervolgens heeft men de gokkast opengebroken en het daarin aanwezig geld meegenomen. De eigenaar, een 51-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Harlingen: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 12.30 uur werd bij een drogisterij aan de Voorstraat een winkeldief aangehouden. De verdachte, een 33-jarige Poolse man, opvarende van een schip dat in de haven lag afgemeerd, had bij de drogisterij twee tandenborstel weggenomen. Hierbij werd hij betrapt door het personeel. Verder bleek dat de man bij verschillende andere winkels in de stad ook goederen had weggenomen zonder deze te betalen. (o.a. een portemonnee, een fles drank, een handdoek en een paar slippers). De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De in beslag genomen goederen werden terug gegeven aan de rechtmatige eigenaars. De verdachte kreeg via Kort Om een boete van f 300.- opgelegd. Deze boete werd door de kapitein van het schip, waarop de verdachte voer, betaald. Na betaling werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Drachten: diefstal aanhangwagen
Afgelopen weekend werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Steven een aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen, merk Anssems d s 3500, kleur grijs, was voorzien van het registratienummer WR-35-BK. De eigenaar, een 58-jarige inwoner van Kollum, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 14.50 uur werden in een supermarkt aan De Passage twee vrouwen aangehouden, die een winkeldiefstal hadden gepleegd. De beide dames hadden tijdens het winkelen verschillende levensmiddelen in de kinderwagens verstopt en deze goederen bij het verlaten van de winkel niet bij de kassa afgerekend. Zij werden hierop door het personeel aangesproken. De verdachten, 21 en 27 jaar, beiden uit Heerenveen, werden overgebracht naar het bureau. De levensmiddelen werden teruggegeven. Een medewerker van de supermarkt, een 32-jarige inwoner van Heerenveen, deed aangifte. De beide winkeldiefstallen werden via Kort OM afgehandeld. De 21-jarige kreeg een boete van f 410.-, terwijl de 27-jarige verdachte een boete van f 210.- kreeg. De dames zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Wolvega: inbraak auto
Dinsdag tussen 06.15 en 16.15 uur werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de carpoolplaats aan de Stellingenweg, nabij de Rijksweg A32. Het rechter portierraam werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler, een radardetector en een etui van een zonnebril weggenomen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Joure: inbraak kantoor
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een kantoorpand aan het DE-plein. Van twee buitendeuren werden de sloten vernield. In het kantoorpand werden alle vertrekken doorzocht. Voor zover nu kon worden nagegaan werd er niets weggenomen. De braakschade betreft enkele duizenden guldens. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Joure, heeft aangifte gedaan.

Kootstertille: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 17.45 uur vond op de kruising Jisteboerewei Hege Dyk een aanrijding plaats waarbij twee personenauto`s waren betrokken. De bestuurder van een personenauto, een 19-jarige inwoner van Jistrum, reed over de Jisteboerewei en verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto, die over de Hege Dyk deze kruising naderde. De bestuurster van deze wagen, een 21-jarige inwoonster van Holwerd, kwam bekneld te zitten en is door de brandweer uit de auto gehaald. Zij is gewond overgebracht naar het MCL-Zuid. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Leeuwarden: vernieling
Dinsdag omstreeks 20.00 uur kwam er een melding binnen dat op de Leendert Sinnemastraat een man overlast zou veroorzaken. Ter plaatse een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangetroffen. Deze man was gewond aan zijn handen en het bleek dat hij een tweetal ruiten had ingegooid c.q ingeslagen. De man, die een verwarde indruk maakte, kon geen verklaring geven voor zijn gedrag. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De eigenaars van de vernielde ruiten hebben aangifte gedaan. De verdachte werd ingesloten.

Leeuwarden: inbraak schuur
Uit een niet afgesloten schuur achter een woning aan de Handelstraat werden in de nacht van maandag op dinsdag twee buitenboordmotoren gestolen. Het betrof hier een zilverkleurige buitenboordmotor van het merk Tomos en een blauwe Volvo penta. De waarde bedraagt ongeveer f 6000.- De eigenaar, een 16-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Drachten: openbare dronkenschap
Dinsdag omstreeks 23.40 uur kwam er een melding binnen dat bij de seniorenflat aan de Berglaan iemand bij iedereen zou aanbellen, waardoor de gehele flat wakker werd gehouden. Ter plaatse een man aangetroffen, die dronken was en de overlast veroorzaakte. De man, een 38-jarige inwoner van Marum, aangehouden en hem overgebracht naar het bureau. Aan het bureau hem ter ontnuchtering ingesloten en hem zijn roes laten uitslapen. De man heeft een bekeuring gekregen voor openbare dronkenschap.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.10 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder reed zonder verlichting. Hierop de bestuurder, een 34-jarige inwoner van Lioessens aan de kant gezet. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 600 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drogeham: diefstal vogels
Van maandag op dinsdag werden vanuit een volière bij een woning aan de Tsjerkebourren 15 vogels, te weten 2 keutjes, 2 sijsjes, 7 putters en 4 goudvinken weggenomen. De waarde van de vogels bedraagt ongeveer f 1500.-. De eigenaar, een 62-jarige inwoner van Drogeham, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272