Partij van de Arbeid

Kandidaatstelling
Mei 2001 PvdA

ADVIESCOMMISSIE KANDIDAATSTELLING

van de Partij van de Arbeid nodigt belangstellenden voor het lidmaatschap
van de Tweede Kamer (m/v) uit zich te melden.

Mei 2002 worden de verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden. De PvdA wil voor die verkiezingen met een zo sterk mogelijke kandidatenlijst uitkomen. De PvdA heeft hiervoor nu al de keuze uit vele bekwame mensen, maar de partij zoekt naar nog meer talentvolle mannen en vrouwen.

Via een open selectieproces zal het congres van de PvdA een kandidatenlijst gaan opstellen die garant staat voor kwaliteit, deskundigheid en veelzijdigheid. De diversiteit die onze maatschappij kenmerkt moet vanzelfsprekend ook in deze lijst tot uitdrukking komen.

Van een Kamerlid van de PvdA wordt in ieder geval verwacht dat hij/zij:

* inhoud kan geven aan de kernbegrippen van de sociaal-democratie;
* de regering en het overheidsbeleid, inclusief de uitvoering ervan kan beoordelen en controleren;

* coalities en compromissen kan sluiten om tot effectief beleid met voldoende draagvlak te kunnen komen;

* verbindingen kan leggen met de partij en maatschappelijke organisaties in het land;

* over basisvaardigheden beschikt zich in woord en geschrift goed uit te drukken en het PvdA-gedachtegoed kan uitdragen en presenteren.

Kandidaten moeten in staat zijn snel in te spelen op signalen uit de samenleving en daarover op heldere en inzichtelijke wijze te communiceren. Zij willen de positie van de overheid verdedigen en zetten zich in voor vernieuwing van het overheidshandelen.

De Adviescommissie kandidaatstelling Partij van de Arbeid nodigt een ieder die aan deze kenmerken meent te kunnen voldoen uit dit schriftelijk te melden aan genoemde commissie, t.a.v. de heer H.G. Ouwerkerk (voorzitter van de commissie), postbus 1310, 1000 BH Amsterdam. U ontvangt dan een informatiemap met daarin o.a. de profielschets. Voor algemene inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Gunderman, tel. 020-5512235.

De termijn voor het insturen van een sollicitatiebrief sluit op 1 juni 2001. De commissie zal een eerste selectie doen op basis van gemotiveerde brieven en het curriculum vitae; de commissie begint zo spoedig mogelijk met het voeren van gesprekken met de geschikt geachte kandidaten. Er zal zorgvuldig en vertrouwelijk met aanmeldingen worden omgegaan.