Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Premieregeling aanhouden mannelijke runderen verkoopseizoen 2001

25 april 2001 - Sinds 1993 bestaat de mogelijkheid een bijdrage aan te vragen voor het aanhouden van mannelijke runderen. De aanvraag kan bij LASER worden ingediend. Er zijn per verkoopseizoen vier perioden waarbinnen een aanvraag in kan worden gediend. Voor het lopende verkoopseizoen is de eerste aanvraagperiode inmiddels verstreken. De resterende aanvraagperioden voor het verkoopseizoen 2001 zijn:
* 1 mei t/m 31 mei;

* 1 augustus t/m 31 augustus;

* 15 oktober t/m 12 november.
Aandachtspunt voor de aanhoudperiode

* Stieren/ossen waarvoor premie wordt aangevraagd, moeten een aaneengesloten periode van twee maanden worden aanhouden op het bedrijf. Deze periode is gerekend vanaf de eerste dag nadat LASER een aanvraag heeft ontvangen.
* Bij de beoordeling van de einddatum van de aanhoudperiode wordt uitgegaan van de afmelddatum in het I&R-systeem. Mogelijk is dit niet altijd de daadwerkelijke afvoerdatum van de dieren van het bedrijf. Afmelden binnen de aanhoudperiode leidt tot korting of afwijzing van de aanvraag. Aanvraagformulieren zijn te verkrijgen via de klantenservice van LASER vestiging Deventer, tel: 0570-667777.

Informatie over regelingen die LASER uitvoert, is ook te vinden op internet, www.minlnv.nl/laser/