KRAMER EN STAAL PR

Gazelle verhoogt fietsproductie

Persbericht

Dieren, 25 april 2001

Gazelle verhoogt fietsproductie

Het gaat goed in fietsland. De Hollandse fiets heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan; van een gewoon gebruiksartikel in een buitengewoon luxeartikel. De moderne consument heeft de fiets ontdekt als sportief lifestyle product. De branche behaalde in 2000 in totaal
1,5 miljard omzet in nieuwe fietsen. Koninklijke Gazelle profiteert als marktleider optimaal van deze ontwikkelingen. In maart van dit jaar verhoogt de Dierense fietsfabrikant daarom opnieuw haar productie tot een absoluut record van 1950 fietsen per dag.

Volgens het NSS Marktonderzoek Fietsen betaalde de consument vorig jaar gemiddeld meer dan f 1.060,- voor zijn of haar fiets. Geen gering bedrag als je bedenkt dat in 2000 één op de vier gezinnen een nieuwe fiets kocht. Vorig jaar werden dan ook ruim 1,5 miljoen nieuwe fietsen verkocht, 5% meer dan in 1999.

Om alle door de vakhandel bestelde fietsen voor het begin van het verkoopseizoen in de winkel te krijgen, draait de Gazelle fabriek al maanden op volle toeren. In Dieren rollen op dit moment per dag ongeveer 1800 fietsen van de band, terwijl dat aantal normaal in de winter een stuk lager ligt. De vraag is op dit moment echter zó groot, dat Gazelle besloten heeft de productie opnieuw te verhogen. Omdat op dit moment het maximum is bereikt, worden er nu extra mensen aangetrokken die ervoor moeten zorgen dat de productie in maart van dit jaar op 1950 fietsen per dag komt te liggen. Een absoluut record in het meer dan 100-jarig bestaan van Gazelle.

Noot voor de redactie,