Tplc distribueert ruim 667 miljoen gulden aan Sun producten

Amersfoort, 25 april 2001 -Tplc, de Nederlands/Engelse distributeur (Channel Development Provider) van Sun Microsystems, heeft haar boekjaar op 31 maart afgesloten met een omzet van 667 miljoen gulden. Dit was het eerste boekjaar waaraan ook de Nederlandse vestiging van Tplc volledig heeft bijgedragen. Tplc Nederland kwam in haar eerste jaar uit op een omzet van 65 miljoen, volledig bestaande uit Sun producten en daaraan gerelateerde services.

Sinds 1991 is Tplc actief in Engeland en heeft daar door een consequente focus op uitsluitend de producten en diensten van Sun Microsystems, een onderscheidende positionering opgebouwd. In Nederland is Tplc actief sinds februari 2000. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 30 partners opgetekend. Hiermee is Tplc in één jaar uitgegroeid tot Sun's grootse distributeur in Nederland. Naast resellers en ISV's is er ook een snel groeiend aantal Service Providers dat van de diensten van Tplc gebruik maakt. Mikel van Urk, Country Manager voor Tplc in Nederland: "Onze sterke focus op marketing maakt ons een aantrekkelijke partner voor veel resellers. We krijgen nog vrijwel wekelijks aanvragen van nieuwe partners die met ons willen samenwerken. Hierbij moeten wij er vooral voor waken dat we de groei beheersbaar en onze kwaliteit op peil kunnen houden. We selecteren onze mensen dan ook vooral op kennis. Kennis niet alleen van Sun, maar vooral ook van het kanaal en van verkoop en marketing. We zijn op het gebied van sales en marketing inmiddels met 9 mensen en verwachten dat aantal dit jaar te verdubbelen."

Tplc heeft afgelopen jaar benut voor het opzetten van een soepel lopend logistiek proces en voor het verhogen van de kennis bij haar partners: "Met onze activiteiten willen we de partners ondersteunen bij hun marketing en bij het verkrijgen van leads. Daarnaast is het zeker zo belangrijk om vervolgens te helpen deze leads te helpen converteren naar opdrachten." De meest recente wapenfeiten van Tplc op het gebied van gezamenlijke marketing zijn de "SolutionsOnSun" campagne, en de binnenkort te openen website (http://www.solutionsonsun.com), waar elke Tplc-partner geprofileerd wordt met zijn of haar oplossing.

Tplc Nederland
Tplc Nederland is de eerste officiële Channel Development Provider van Sun Microsystems. Tplc Nederland heeft zich volledig toegelegd op de producten en diensten van Sun. Het distributieconcept van Tplc Nederland is ontworpen naar het voorbeeld van Tplc in Engeland, al sinds 1991 een actieve partner van Sun.