Software AG en IBM bundelen krachten

~ Software AG en IBM gaan beiden de WebSphere/ Tamino® combinatie verkopen en marketen ~

Software AG en IBM (NYSE: IBM) hebben een Customer Solutions overeenkomst gesloten. Afgesproken is dat IBM de e-business productlijn van Software AG aan haar portfolio toevoegt en de Tamino® software en services gaat distribueren. Deze overeenkomst versterkt de partnership van Software AG en IBM op het gebied van gezamenlijke klantoplossingen en biedt beide bedrijven goede omzetgroeiperspectieven.

Software AG's XML database, Tamino®, was de katalysator voor de overeenkomst. Tamino® XML Database is de ideale informatieserver voor XML omdat het gegevens rechtstreeks kan opslaan, integreren en uitwisselen in native XML formaat. Met de Tamino® XML Database, hebben ondernemingen via Internet technologieën direct toegang tot data buiten de bedrijfsgrenzen. De revolutionaire overeenkomst behelst ook Tamino® X-Bridge, Tamino® X-Studio en EntireX. Daarnaast werken Software AG en IBM nauw samen om de bundeling van IBM's prijswinnende WebSphere applicatieserver en de Tamino® XML Database naar de markt te brengen. Hiermee krijgen applicatieontwikkelaars de beschikking over een bewezen technologieplatform, verbeterd met vernieuwende XML technologie, waarmee ze de e-business applicaties van de toekomst kunnen bouwen.

Dr. Erwin Königs, Software AG's Chairman en CEO zei, "Deze overeenkomst is erg belangrijk voor de markt. IBM en Software AG bundelen hun krachten om een geïntegreerde oplossing voor e-business applicaties te vormen. Daarnaast werken onze bedrijven samen om deze oplossing tot leven te brengen voor onze gezamenlijke klanten." "We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Software AG," zei Bob Timpson, General Manager, Developer Relations, IBM. "Ons gezamenlijke aanbod zal onze klanten een enorme toegevoegde waarde bieden. De combinatie van de Tamino® XML Database en de WebSphere applicatieserver vormt een stabiel, schaalbaar en veilig platform voor e-business applicaties."

Software AG zal eveneens haar Tamino® XML Database installeren in IBM's Innovations Centers in de wereld. Deze centers verlenen klanten toegang tot de expertise en kennis van zowel IBM als haar partners. IBM Global Services is een kernonderdeel van IBM Corporation, met een omzet van $33 miljard dollars op het gebied van Business Innovation Services, Integrated Technology Services en Strategic Outsourcing Services. (349 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, verwacht het concern in 2001 een omzet van meer dan 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en SCO en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Sequoia. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, British Sky Broadcasting, ZDF, Dresdner Bank AG, Swiss Post, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP and VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een markaandeel van 32.7% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Over IBM's WebSphere software: WebSphere is Internet infrastructuursoftware die bedrijven in staat stelt om e-business applicaties toe te passen en te integreren, zoals die voor business-to-business e-commerce. WebSphere ondersteunt een breed scala aan bedrijfstoepassingen, van eenvoudige Web publishing tot ondernemingbrede transactieverwerking. WebSphere transformeert de manier waarop bedrijven hun klant-, partner- en werknemerrelaties managen. Meer informatie over het WebSphere softwareplatform is te vinden op http://www.ibm.com/websphere.

Contact Software AG: Gregor Petri Tel: 0345-544165 Fax: 0345-544144 E-mail: gregor.petri@softwareag.nl http://www.softwareag.nl Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956 E-mail: janet@lewispr.com
Yvonne van Bokhoven
General Manager
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956 Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com