Gemeente Lisse

BOUWEN EN WONEN

Inspraakprocedure
Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 25 april 2001 het tracé van een nieuw aan te leggen ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein Dever ter inzage ligt.

Vanaf deze datum tot en met 15 mei 2001 wordt hierop inspraak verleend. Uw reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders. Tevens bestaat de mogelijkheid om tijdens de vergadering van de commissie voor de Ruimtelijke Ordening van 14 mei 2001 mondeling in te spreken. De aanvang is 20.00 uur.

Toelichting
Op het bedrijventerrein Dever wordt momenteel het Dever Business Park gerealiseerd. Dit zal een extra hoeveelheid verkeer tot gevolg hebben. Het huidige bedrijventerrein is ontsloten via de 1e Poellaan. Bij een toename van het verkeer is het noodzakelijk tot een verbetering van de ontsluiting te komen. Daarom wordt er een nieuwe weg gemaakt die vanaf de Vennestraat rechtstreeks aansluit op de Heereweg. Dit zal plaatsvinden ter hoogte van nummer 347B. De aansluiting wordt gemaakt in de vorm van een rotonde.

De ontsluitingsweg is niet gepland in het geldende bestemmingsplan. Om de aanleg mogelijk te maken is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening noodzakelijk. Vooruitlopend hierop wordt er thans inspraak verleend volgens artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De procedure voor de vrijstelling komt later dit jaar aan de orde.

De nu te starten inspraakprocedure wijkt af van de gebruikelijke procedure volgens de door burgemeester en wethouders vastgestelde regeling.

Burgemeester en wethouders zijn bevoegd om dit te doen. Zij vinden dit verantwoord omdat later dit jaar het verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. Ook dan kunnen zienswijzen en bedenkingen worden ingediend.

Het tracé van de nieuwe ontsluitingsweg ligt ter inzage bij de afdeling ruimtelijke ordening en volkshuisvesting. Het gemeentehuis is geopend van 08.30 uur tot 12.30 uur. Desgewenst kan er telefonisch een afspraak worden gemaakt om s middags het plan in te zien.

Aanvragen
Aanvragen om bouwvergunningen en melding van een bouwvoornemen zijn ingekomen van:

Anna Kaulbachstraat 8 - vergroten woning Paulus Potterstraat 16 - vergroten woning Vivaldistraat 5 - interne verandering, ijziging gevel Prinsessestraat 146 - vergroten woning Govert Flinckstraat 21 - bouw dakkapel achterzijde
Deze plannen kunt u elke ochtend tussen 8.30 uur en 12.30 uur inzien. Het is in dit stadium niet mogelijk hiertegen bezwaren in te dienen

Voorgenomen vrijstellingen

Emmastraat 14 - veranderen vergroten kapconstructie, wijziging gevel, vergroten woning

De bouwplannen liggen van 27 april t/m 25 mei 2001 ter inzage.

Als u bedenkingen hebt tegen het verlenen van een vrijstelling dan kunt u dit uiterlijk 25 mei 2001 en uitsluitend schriftelijk melden bij het college van burgemeester en wethouders.

Besluiten
Verleende bouwvergunningen en positieve reacties op meldingen van een bouwvoornemen.

Veldhorststraat 24 - bouwen dakkapellen voor- en achterzijde perceel naast woning 2e Poellaan 4 - plaatsen tunnelkas Frans Halsstraat 3 en 5 - bouw dakkapellen voor- en achterzijde
Mendeldreef 297 - bouw dakkapellen voor- en achterzijde Achterweg 14 - veranderen bollenschuur tot woning
Bent u van mening dat u door één of meerdere besluiten in uw belang bent getroffen? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. U moet dat doen binnen 6 weken na de dag dat de vergunning of de reactie op de melding naar de aanvrager is verzonden. Wilt u precies weten wanneer het besluit is verzonden? Neemt u dan contact op met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting.

Voor alle informatie over bouwplannen, vrijstellingen en vergunningen en voor inlichtingen over bouwen kunt u van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur terecht bij deze afdeling, kamer 119 of u belt (0252) 433170.