Gemeente Lisse

Rijksmonumenten
Eigenaren van rijksmonumenten kunnen op basis van het Besluit rijkssubsidiëring restauratie monumenten 1997 (Brrm 1997) restauratiesubsidie verwerven. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet het betreffende monument voorkomen op de zogenoemde prioriteitenlijst. Deze lijst van monumenten, die volgens de gemeenteraad in het Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma zou moeten worden opgenomen, wordt jaarlijks vastgesteld.

Provinciale Staten, belast met de verdeling van de subsidiegelden, stellen het Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma (2002-2007) vast. In dit programma staat aangegeven welke op de gemeentelijke prioriteitenlijst voorkomende beschermde monumenten in welke volgorde naar het oordeel van Provinciale Staten voor subsidie in aanmerking komen.

Eigenaren van rijksmonumenten worden uitgenodigd vóór 16 mei 2001 bij de afdeling Onderwijs, Sport en Cultuur van de gemeente, telefoon (0252) 433 173, kenbaar te maken of zij plannen hebben hun monument te restaureren. Wij zorgen dan voor de verdere afhandeling.