Gemeente Eemsmond


Gemeentelijke website officieel in gebruik

woensdag 25 april 2001

Donderdagmiddag 26 april aanstaande is de officiële ingebruikneming van de gemeentelijke website
www.eemsmond.nl. Burgemeester J.H. van der Laan verricht de officiële handeling. Deze vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis te Uithuizen.

Met deze officiële ingebruikneming is het doel van de eerste fase van het gemeentelijk internetproject bereikt: de ontwikkeling en technische realisatie van de gemeentelijke website (informatiesite). De site is in samenwerking met het Groninger internetbedrijf ontwikkeld.

De website van de gemeente bevat op dit moment zon 180 paginas. De informatie op de site is onderverdeeld in tien hoofditems: Nieuws (o.m. persberichten, gemeentenieuws, aankondiging informatieavonden, evenementen), Publieksbalie (o.m. burgerlijke stand, aangeven verhuizing, aanvragen paspoort en rijbewijs, belastingen), Algemeen (o.m. ligging en voorzieningen), Bestuur en organisatie (o.m. gemeenteraad, college, gemeentelijke organisatie), Wonen (o.m. woonlocaties, duurzaam bouwen), Ondernemen (o.m. bedrijventerreinen, projecten), Ontspannen (o.m. bezienswaardigheden, recreatie en toerisme, sport), Contact (o.m. adresgegevens, telefoon- en faxnummer gemeente en gastenboek), Informatie dorpskernen (o.m. informatie over de dorpen in de gemeente) en tot slot Overige buttons als Home, sitemap, disclaimer en zoekfunctie.

De site van de gemeente is op dit moment een informatiesite. In het najaar komt het voorstel voor de tweede fase. De site krijgt dan meer een interactief karakter met als uiteindelijk doel de realisatie van een digitaal loket. Dit betekent dat aanvragen voor verhuizing, paspoort, rijbewijs, enzovoort, via de site afgehandeld kunnen worden. Dit vraagt echter ook een aanpassing van de interne structuren, werkwijzen en procedures in de organisatie. De verwachting is dat dit gehele proces één tot twee jaar duurt.