Digitale Gemeente Houten

Lezing over "Over het water"

woensdag 11 april 2001 - Bron: Openbare bibliotheek Houten

Op woensdagavond 25 april houdt Elianne Mulder in de openbare bibliotheek Houten een lezing over het boek "Over het water" van Hans Maarten van den Brink. De avond is onderdeel van een zevendelige literaire lezingencyclus, die een gezamenlijk initiatief is van de bibliotheek, De Kring en boekhandel Wijs in Houten. De lezing is bedoeld voor deelnemers van leeskringen en andere literair geïnteresseerden.

De aanvang is 20.00 uur. Vooraf aanmelden is gewenst. bij de toegangsprijs van f 12,50 is een Signalement (een bundel met achtergrondinformatie over de betreffende lezing) inbegrepen. Voorverkoop van toegangsbewijzen vindt plaats bij de openbare bibliotheek en boekhandel Wijs. Een volledig programma van de lezingencyclus is op aanvraag beschikbaar.

In de kranten wordt Over het water vrijwel unaniem lovend besproken. Van den Brink wordt geroemd als iemand die het novelleschrijven in de vingers heeft. Over het water wordt, ondanks de verschillende lagen, geconcentreerd verteld en ontleent zijn kracht aan het feit dat het niet expliciet, maar tussen de regels door wordt gebracht. De sobere krachtige taal past goed bij deze structuur.

In het najaar van 1998 werd Over het water genomineerd voor de Generale Bank Literatuurprijs. De jury schreef: Het knappe aan de verrassend lichte novelle Over het water van H.M. van den Brink is dat zij vooral fascineert door wat er allemaal niet in wordt gezegd.

Elianne Muller is docente literaire vorming; zij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de KU Nijmegen. Zij verzorgt bijscholingen voor leeskringbegeleiders en bibliotheekmedewerkers, is leeskringbegeleidster en geeft cursussen op het gebied van de Nederlandse Literatuurgeschiedenis.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).