Partij van de Arbeid

Wouter Gortzak spreekt op afscheid Herman Dirksen

25 april 2001 PvdA

Discussieavond Ouderenzorg markeert afscheid PvdA-raadlid Maarn

Wouter Gortzak, Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid , spreekt woensdagavond 25 april a.s. over ouderenzorg in dorpshuis De Twee Marken in Maarn. Hij doet dat ter inleiding van een openbare discussie die de afdeling Maarn Maarsbergen van de PvdA organiseert ter gelegenheid van het afscheid van Herman Dirksen, tot eind december vorig jaar raadslid voor de PvdA in Maarn. De discussie staat onder leiding van Jan van Bergen, gedeputeerde van de provincie Utrecht.

Herman Dirksen, geboren en getogen in Maarn, was ruim veertien jaar raadslid. Hij kende de dorpsgemeenschappen van Maarn en Maarsbergen als zijn broekzak en was in en buiten de raad een laagdrempelig aanspreekpunt. Herman Dirksen gaat dit jaar samen met zijn vrouw en dochters emigreren naar Zweden. Ter afsluiting van zijn actieve loopbaan als gemeentebestuurder organiseert de PvdA een openbare buitengewone ledenvergadering over een van de onderwerpen waarvoor Dirksen zich jarenlang heeft ingespannen: een goed ouderenbeleid op de menselijke maat van een dorp. Dirksen bepleit een goed systeem van 24-uurs zorg. In de discussie zal hij zijn partijgenoot uitdagen een link te leggen tussen de landelijke politiek en het lokale streven.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom. Na afloop wordt op informele wijze afscheid genomen van Herman Dirksen.