TNT Post Groep NV

TPG bevestigt vooruitzichten voor 2001

Ad Scheepbouwer, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van TNT Post Groep N.V. (TPG), zal vandaag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de vooruitzichten voor 2001 bevestigen. Uitgaande van stabiele wisselkoersen verwacht TPG in 2001 een stijging van het resultaat na belastingen van 20% to 25% (berekend op basis van de cijfers na toepassing van de gewijzigde Nederlandse berekeningsgrondslagen). Deze vooruitzichten zijn voor het eerst bekend gemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers op 12 maart.

In het eerste kwartaal van 2001 heeft de divisie Post haar operationele marge weten te verbeteren ten opzichte van dezelfde periode in 2000, ondanks een zekere verflauwing van de postvolumes in Nederland, met name in de direct mail sector.

Bij de divisie Express heeft het "yield management" programma in het eerste kwartaal van 2001 wederom vruchten afgeworpen. De marges zijn verder verbeterd, ondanks enige tekenen van economische spanning in Europa en aanhoudende problemen bij de prestatie in Australië.

De divisie Logistiek vertoonde in het eerste kwartaal van 2001 een sterke verbetering van de autonome omzetgroei. De vertraging van de economische groei in Noord Amerika heeft minder effect dan verwacht. De ontwikkeling van nieuwe contracten is op een gezond niveau gebleven.

TPG verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. TPG heeft ruim 130.000 werknemers in 58 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2000 9,9 miljard. TPG is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.

25 april 2001