Toolex International NV


TOOLEX ZIET MARKT AANTREKKEN NA GEMATIGD EERSTE KWARTAAL

Eindhoven, 25 april 2001 Toolex International N.V. (AEX: TLXI, Nasdaq:Tlxaf). Zoals verwacht begon 2001 gematigd. Over de eerste drie maanden van het jaar rapporteert Toolex International een omzet van EUR 16,4 miljoen tegen EUR 49,3 miljoen in het eerste kwartaal van 2000. De belangrijkste reden voor de vermindering ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is de lagere verkoop van CD/DVD-recordable (CD-R/DVD-R) apparatuur. In het eerste kwartaal van 2000 werden 26 CD-R lijnen, met een waarde van EUR 27 miljoen, als omzet geboekt. In de daarop volgende zes maanden vonden vrijwel geen leveringen plaats. Het jaar 2001 lijkt een volledig tegengesteld patroon te hebben. Er waren geen verkopen van CD-R apparatuur in het eerste kwartaal, maar voor de rest van het jaar wordt een duidelijk toegenomen interesse in de markt gesignaleerd. De verwachtingen op het gebied van Mastering en Pre-Recorded DVD reproductie liggen op hetzelfde niveau als in het jaar 2000.

In het 2e kwartaal van dit jaar trekt het aantal orders voor de CD-R lijnen weer duidelijk aan en deze systemen zullen nog dit kwartaal worden geleverd. Alle recordable-lijnen zijn speciaal ontworpen en geconfigureerd voor de CD-R en DVD-R formats waarmee de opslag in het bereik van 650 Megabyte tot 5 Gigabyte wordt afgedekt. De volgende mijlpaal in het recordable segment is de levering van de eerste high-volume CD-R/DVD-R replicatielijn aan een Taiwanese klant aan het einde van de maand mei.

Op 27 maart 2001 heeft Toolex bekendgemaakt samen te gaan werken met Philps in de ontwikkeling van productieapparatuur voor DVD+RW (rewritable) discs. De expertise van Philips zal worden gebruikt voor het optimaliseren van het geïntegreerde productiesysteem. Het systeem zal beschikbaar zijn vanaf medio 2001, op tijd voor de marktintroductie van DVD+RW videorecorders. Zodoende is Toolex goed gepositioneerd om te kunnen profiteren van de volgende investeringsgolf op het gebied van recordable/rewritable producten.

Het aantal orders tot nu toe is overeenkomstig de verwachtingen en de totale orderportfolio bedraagt nu EUR 107 miljoen (per 31-03-2001). Toolex herhaalt haar verwachting dat de omzetgroei in 2001 onder de lange termijn doelstelling van 15% zal blijven.
- EINDE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Toolex International, Tel: +31 (0)40 2581503:
Lilian Stiphout, Investor relations
www.toolex.com