Datum: 25 april 2001

Inbreker gaat er met auto vandoor Voorhout (D1) Een inbreker is er op dinsdagmorgen 24 april tussen 01.00 uur en 05.45 uur vandoor gegaan met een auto van een bewoonster aan het Kievitspark. De inbreker kwam binnen na het openbreken van een keukenraam. Binnen vond hij de autosleutels. De Jaguar is tot op heden nog niet teruggevonden.

Inbraak in woning Oegstgeest (D2) In de ochtend van dinsdag 24 april werd ingebroken in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Om binnen te komen trokken de inbrekers vermoedelijk met geweld openslaande deuren open. Uit de woning worden een video, paspoorten, mobiele telefoons, computerspelletjes en verrekijkers weggenomen.

Keukenapparatuur uit woning gestolen Leiderdorp (D3)
Bij een inbraak in een woning aan de Dijkwacht in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 april werd keukenapparatuur gestolen. De buit betrof ondermeer een inbouwmagnetron, een afzuigkap en kranen. De inbreker kwam binnen door via een schuifraam in te klimmen.

Onder invloed rijden Leiderdorp (D3) De politie hield op woensdag 25 april rond 00.15 uur op de Zijldijk een 40-jarige automobilist uit Leiderdorp aan. De man had een slok te veel op. Een ademanalyse kwam uit op 505 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet in het verkeer is.

Straatroof Alphen aan den Rijn (D5) Op de Briljantstraat is op 23 april, omstreeks 23.10 uur een 21-jarige Alphense beroofd van haar GSM. De vrouw stapte van haar fiets om haar telefoon te bedienen. Daarop werd zij van achteren benaderd door een tweetal jongens op een scooter. Zij dwongen haar de telefoon af te geven. Op 24 april, omstreeks 16.55 uur, vond op de Emmalaan eveneens een beroving plaats. Een 16-jarige Boskoper werd op een grasveld tussen de Emmalaan en De Hoorn beroofd van een sieraad en zijn fiets door twee daders van tussen de 14 en 16 jaar oud. Het slachtoffer kreeg van één van de daders een paar vuistslagen. De daders reden allebei op een fiets. De fiets van één van hen werd door de politie op de plaats delict aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Insluiping woning Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Bij een insluiping in een woning aan de Verbindingsweg in Nieuwerkerk is een creditcard en een geldbedrag weggenomen. De insluiping vond plaats tussen 23 en 24 april jl. Het slachtoffer verklaarde dat hij de weggenomen goederen nabij een openstaand raam in zijn slaapkamer had neergelegd.

Inbraak in woningen Gouda (D7)
Vijf woningen waren tussen maandag 23 en dinsdag 24 april het doelwit van het dievengilde. Bij woningen aan de IJssellaan, de Vijverstraat en Achter de Kerk betrof de buit ondermeer diverse passen, een portemonnee, mobiele telefoons en een walkman. Een met gestolen autosleutels gestolen auto werd korte tijd later terugevonden aan de Fluwelensingel. Bij een woning aan de Heemskerkstraat werden vermoedelijk geen spullen weggenomen. Een 25-jarige Franse man kon, dankzij een oplettende getuige, rond het middaguur op de Warmoezierstraat door de politie worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een woning aan de Burgvlietkade. De getuige zag de man via een ingeslagen ruit de woning uit stappen en waarschuwde de politie.

Onder invloed rijden Reeuwijk (D7) De politie hield op woensdag 25 april rond 01.10 uur op de Oudeweg een 51-jarige automobilist uit Reeuwijk aan. De agenten constateerden dat de man vermoedelijk te veel gedronken had. Een ademanalyse bracht uitkomst. Deze bracht 325 ug/l. op de teller, daar waar 220 ug/l. in het verkeer de limiet is.

Fietser moet springen voor zijn leven Haastrecht (D8) Een 38-jarige fietser uit Oudewater moest op dinsdag 24 april rond 16.20 uur op het fietspad langs de Provincialeweg Oost springen voor zijn leven. Een vrachtauto reed na een lichtmast geramd al slingerend in de richting van de fietser, die daarop snel van zijn fiets sprong. Daarbij brak hij een stifttand en hield aan de sprong pijn in zijn rug over. De bestuurder van de vrachtauto stapte nog wel uit. Toen hij echter zag dat de fietser weer overeind krabbelde stapte hij in en reed weg. De politie is op zoek naar deze bestuurder.

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette