Gemeente Hoorn

Nieuws

25 APRIL: VOORJAARSGOEDERENMARKT
Op woensdag 25 april staat de Hoornse binnenstad van half negen 's morgens tot vijf uur 's middags in het teken van de voorjaarsgoederenmarkt.

De markt bestaat uit zo'n 230 kramen, waarin de marktbezoekers naar hartelust kunnen grasduinen om iets van hun gading te vinden. Het aanbod is uiterst gevarieerd. Er is van alles verkrijgbaar: van drogisterijartikelen tot boerenkaas en van stoffen tot gereedschap, country & westernartikelen en zelfs countrybroodjes. De kramen staan verspreid over de Nieuwstraat, de Gouw, de Gedempte Turfhaven en het Breed. Het parkeerterrein aan de Spoor-straat verandert in een 'groen' plein, nu de grote plantenuitstalling wat meer op de voorgrond komt. Verder treffen de marktbezoekers daar onder meer gereedschappen, kleding en houten speelgoed aan.
Uiteraard zullen de standwerkers zich weer laten horen tijdens de voor-jaars-markt. Dit jaar zijn het er een stuk of vijfentwintig. De meeste zijn te vinden op het gedeelte van de Gedempte Turfhaven tussen Ramen en Nieuwe Noord en aan de westzijde van de Gouw. De manier waarop zij hun waren aan de man proberen te brengen, levert altijd een leuk en levendig spektakel op. Het aanbod van de standwerkers varieert van snoeischaren, correctiebroekjes en autopoets tot bloemen en gerookte vis. De Belgische spekken en de strijkdekens zijn terug van weggeweest.

Stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeelt tijdens de voorjaarsmarkt het carillon van de Grote Kerk. Het carillonconcert begint om half twee en duurt tot half drie. Reynaert brengt Oudhollandse volksliedjes ten gehore.



terug