Datum
9 april 2001

Westvest 9, 2611 AX Delft
Postbus 2804, 2601 CV Delft
Telefoon (015) 260 2840
Fax (015) 260 2841

De VRIJE AKADEMIE DELFT treedt naar buiten.

Op woensdag 25 april a.s. vinden er in de Binnenhof van de Vrije Akademie Delft, Westvest 9 in Delft, een tweetal concerten plaats. 's Middags om 14.00 uur is er concertje in de serie "CONCERTJES VOOR EN DOOR KINDEREN" en 's avonds om 19.00 uur vindt er een VAK LEERLINGENCONCERT plaats.

Aan het "Concertje voor en door Kinderen" werken jonge leerlingen in de leeftijd van basisschoolkinderen mee. Zij musiceren voor leeftijdgenoten. Dit concert wordt gepresenteerd door Wilma Franchimon. Een grote verscheidenheid aan instrumenten passeert deze middag de revue. Er spelen jonge leerlingen van: Corrie den Hengst - gitaar, Lucie van Oortmerssen - fluit, Costel Puscoiu - panfluit, Stephan Lems - saxofoon en Cees van Zwieten - piano. In grote en kleine groepen spelen zij hele afwisselende muziek. Iedereen is van harte welkom. Na afloop is er voor alle kinderen limonade!
Aan de VAKleerlingenconcerten, die op doordeweekse avonden plaats vinden, werken gevorderde leerlingen van de afdeling muziek van de Vrije Akademie Delft mee. Het is voor hen een ideale gelegenheid om podiumervaring op te doen. Het concert wordt verzorgd door leerlingen van de afdeling zang en de afdeling instrumentaal onderwijs. Ditmaal is het programma bijzonder gevarieerd. Er treden leerlingen op van: Lucie van Oortmerssen - fluit, Ibernice MacBean - zang/popkoren, Erik Nelissen zang, Ida Hazenberg - klarinet en Laura Roest - keyboard.
Het programma vermeldt zowel klassieke als lichte muziek. Onder het genot van een kopje koffie of een drankje kunt u luisteren naar werken van o.a. Byrd, Bach, Mozart, Richter, Berthomieu en Klezmer- en popmuziek. Voor beide concerten is de toegang vrij.