Persbericht: "e-knip, unieke knipseldienst doorzoekt Nederlandse media"

DELFT - Het bedrijf ii.nl heeft met e-knip een nieuwe knipseldienst voor het internet ontwikkeld. Abonnees kunnen de robots van e-knip elke dag op trefwoorden 'nieuws' laten zoeken in honderden websites. Mocht het originele bericht van het web verdwenen zijn, dan heeft e- knip voor abonnees een e-kopie achter de hand. De site van e-knip is te vinden op http://www.e-knip.nl/

Zoekopdracht

De ervaren medewerkers van e-knip helpen de abonnees per e-mail of telefoon zonder verdere kosten met het opstellen en verscherpen van de zoekopdrachten. De abonnees kunnen op ieder moment zelf inloggen op de site en hun zoekopdrachten zelf wijzigen. De zoekopdrachten bestaan uit trefwoorden die kunnen zijn voorzien van * voor of achter het trefwoord en nadere eisen in de vorm van plus- en mintekens en eisen aan de url's van de sites die worden geknipt. De mogelijkheden om trefwoorden te vinden en ongewenste e-knipsels te voorkomen zijn uitgebreider en krachtiger dan wat men op internet van zoekmachines gewend is.

e-knip knipt ruim 400 nieuwssites

Medewerkers van e-knip onderhouden dagelijks een lijst van sites of delen daarvan met nieuws. In principe is de redactie van e-knip alleen geinteresseerd in geredigeerd en onafhankelijk vrij toegankelijk nieuws op het web maar er zijn uitzonderingen zoals sites van overheden (1ste/2de kamer, provincies, gemeenten), universiteiten, nieuwspagina's van vakbonden en een aantal belangenverenigingen.

Alleen knippen in nieuwe tekst

Alleen de nieuwe tekst van sites wordt doorzocht op trefwoorden die door de abonnees via internet eenmalig zijn opgegeven of gewijzigd en elke dag opnieuw worden gebruikt.

e-kopie

Als de robots een trefwoord van een van de abonnees in nieuwe of gewijzigde tekst op een pagina vinden dan wordt van de pagina een werkkopie gemaakt voor de abonnee. Dit zorgt er voor dat als een tekst al weer van de site is verdwenen of is verplaatst deze toch nog voor de abonnees beschikbaar is. De werkkopie is in opdracht van de abonnee gemaakt en wordt via een sleutelcode aan hem ter beschikking gesteld. Verdere verspreiding van de sleutelcode van de e-kopie is uiteraard alleen toegestaan met toestemming van de auteursrechthebbenden.

e-clean

De door de robots verzamelde informatie wordt door een speciaal ontwikkeld filterprogramma bewerkt aan de hand van de details in de zoekopdrachten van de klant. Enerzijds worden citaten op basis van logica doorgelaten of verwijderd, anderzijds worden overlappende citaten gekoppeld, overvloedige citaten verwijderd en het resultaat wordt aan de hand van de wens van de klant in platte tekst of in overzichtelijke HTML-mail opgemaakt.

e-knipsels

Per zoekopdracht ontvangen de abonnees maximaal een keer per dag een tekst- of HTML-mailtje met e-knipsels. De trefwoorden staan in het onderwerp van het mailtje waardoor de ontvanger voor openen al kan zien waar het over gaat. De e-knipsels bevatten citaten rond de gevonden trefwoorden, links naar de e-kopie voor het geval dat informatie niet meer op het web aanwezig is.

e-knip wordt op dit moment gebruikt voor onder meer ondersteuning van marketing en PR voor zowel bedrijven als producten, verzamelen van nieuws voor nieuwsbrieven, overzichten van nieuws over bedrijven en hun producten door beleggers, en voor taalonderzoek.

Sites die berichten alleen via de voorpagina toegankelijk maken, berichten die al weer verplaatst of van het web verdwenen zijn, het doet er allemaal niet meer toe, met e-kopie kunnen de klanten direct bij een werkkopie van het originele bericht waarin de robot de trefwoorden van de klant vond.

http://www.e-knip.nl/

= =