PERSBERICHT

Michiel Westermann versterkt Raad van Commissarissen bij Magnus

Naarden, 25 april 2001.
Michiel Westermann (1956) wordt het derde lid
van de Raad van Commissarissen van IT-adviesbuerau Magnus. Hiermee versterkt Magnus zijn bestuur met advies en toezicht van een succesvol en visionair IT-ondernemer. Bovendien beschikt Westermann over een internationaal relatienetwerk. Zijn benoeming is bekrachtigd tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Magnus Holding N.V. op 25 april 2001.

Ir M.C. Westermann MBA is algemeen directeur van Twinning, dat als 'accelerator' innovatieve ICT start-ups op weg helpt met durfkapitaal en het invullen van de kritische succesfactoren. Van 1993 tot 1998 was Westermann lid van de concerndirectie van Pink Roccade. Daaraan voorafgaand was hij directeur bij Pink Elephant, waarvan hij in 1980 mede-oprichter was. Westermann beschikt over een ingenieursdiploma mijnbouw van de TU Delft en een MBA van INSEAD. Westermann's brede ICT-expertise blijkt ook uit zijn nevenfuncties: voorzitter van het Software Engineering Research Centre en van de Stichting Rekenschap, vice voorzitter van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek, lid van de stuurgroep Gigaport en lid van de raad van advies van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI).

De Raad van Commissarissen van Magnus bestaat verder uit drs G.H. Koolman RA (voorzitter) en ir J. van Sabben. Met de komst van Westermann is de Raad van Commissarissen nu compleet en komt Magnus tegemoet aan een van de voorwaarden van Euronext Amsterdam om tot het Next Economy-segment te worden toegelaten.

Magnus
Magnus assisteert ondernemingen in de industrie- en handelssector bij het verbeteren van de bedrijfsprestaties met behulp van IT-oplossingen. Hierbij gaat het om versterking van de positie van ondernemingen in hun waardeketen, creatie van nieuwe afzetmogelijkheden voor producten en diensten, verhoging van de klanttevredenheid en verbetering van bedrijfsprocessen. Naast het hoofdkantoor in Naarden heeft Magnus vestigingen in Atlanta, Bangkok, Brussel, Jakarta, Kuala Lumpur, Manilla en Singapore. Magnus telt ruim 500 medewerkers. Het bedrijf werd in 1990 opgericht en heeft sinds 1998 een beursnotering aan Euronext Amsterdam.