PERSBERICHT

New York, 25 april 2001



BioPharma Fund boekt rendement van 12,4% in 2000

BioPharma Fund, genoteerd aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V., heeft in haar eerste verslagjaar een rendement geboekt van 12,4%. De koers van het biotechnologiefonds steeg van EUR 25,00 op twee februari 2000 tot EUR 28,10 per ultimo 2000. De Nasdaq Biotechnology Index (uitgedrukt in euro's) steeg 7,9%. In de verslagperiode, die zich kenmerkte door grote koersschommelingen, groeide de intrinsieke waarde per aandeel met 6,3%.

Ook het vermogen van BioPharma Fund nam fors toe. Op 31 december bedroeg het fondsvermogen bijna EUR 390 miljoen, tegen EUR 200 miljoen bij de introductie in februari. De sterke groei van het fonds wordt gedreven door een voortdurende interesse van beleggers in het fonds en het goede rendement. Beleggers hebben sinds de beursintroductie in februari ruim zes miljoen additionele aandelen gekocht, zodat het aantal uitgegeven aandelen toenam tot 14,3 miljoen.

Fondsbeheerder dr Reijer Lenstra: "De sector biotechnologie heeft een spannend jaar achter de rug, waarin op wetenschappelijk gebied een grote stap voorwaarts is gezet door het in kaart brengen van het menselijk genoom. Op termijn zullen biofarmaceutische bedrijven hiervan profiteren. En dat geldt ook voor de beleggers in deze sector."

Uitbreiding team
Onlangs heeft Nathalie Bries het team, dat verantwoordelijk is voor het beheer van het fonds, versterkt. Vanuit de vestiging in Brussel zal zij verantwoordelijk zijn voor de marketing van BioPharma Fund.

Het beleggingsteam, dat werkt vanuit het kantoor in New York, bestaat uit vier leden en beschikt over uitgebreide kennis op medisch, wetenschappelijk en financieel gebied. Het team heeft meer dan 25 jaar ervaring op Wall Street en ruim tien jaar in de farmaceutische industrie. Dr Reijer Lenstra draagt de eindverantwoordelijkheid voor de beleggingsbeslissingen.

Fondsprofiel BioPharma Fund
Het fonds belegt in de biofarmaceutische sector. Ondernemingen in deze sector opereren op het gebied van medische biotechnologie, medische apparatuur en farmacie. Het fonds streeft naar bovengemiddelde rendementen op lange termijn op basis van een zorgvuldig gespreide portefeuille. De beleggingsportefeuille van BioPharma Fund bestaat uit meer dan 60 ondernemingen. Ongeveer 70% van het vermogen is belegd in de Verenigde Staten, 25% in Europa en 5% in liquide middelen.