OPG Groep N.V.

Persbericht
Utrecht, 25 april 2001

OPG POSITIEF GESTEMD OVER MARKTONTWIKKELINGEN
Bestuursvoorzitter J.M.J. Blom heeft op de vandaag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van OPG Groep N.V. gezegd positief gestemd te zijn over de groei van OPG's markten in het lopende boekjaar. Die groei is structureel van aard en staat in belangrijke mate los van het economische klimaat. Hij plaatste zijn uitspraak tegen de achtergrond van de begin maart 2001 afgegeven verwachting dat over dit jaar per saldo een stijging van de winst per aandeel van 8 à 10% kan worden gerealiseerd. Aangezien in 2000 sprake was van een incidenteel lage belastingdruk, komt dit neer op een sterke verbetering van het onderliggende winstniveau. Ook lichtte bestuursvoorzitter Blom de recent doorgevoerde versnelling van OPG's retailstrategie toe. Die strategie is een belangrijke motor achter de succesvolle uitbouw van de onderneming. Gezien de investeringsmogelijkheden in de farma-retailmarkt, is besloten niet alleen Codi International, producent van wet wipes (vochtige hygiënische doekjes), maar ook de Gammaster bedrijvengroep te verkopen. Beide bedrijven worden als niet-kernactiviteit beschouwd. De extra financieringsruimte die hierdoor ontstaat, wordt gebruikt voor de aankoop van apotheken om zo een sterke positie te kunnen opbouwen op de retailmarkt in Nederland en Polen. Gammaster is wereldwijd toonaangevend als aanbieder van doorstralingsdiensten. De bedrijvengroep beschikt over 9 faciliteiten voor gamma- en bètadoorstraling in een zevental landen in Europa, Zuid-Afrika en Thailand. De onderneming houdt zich bezig met de sterilisatie en decontaminatie in opdracht van medische bedrijven en de verpakkings-, voedingsmiddelen- en cosmetica-industrie. Voor de plastic-industrie wordt de technologie gebruikt voor de zogenaamde cross-linking van polymeren. In 2000 realiseerde Gammaster een bedrijfsresultaat van EUR 4,3 miljoen op een omzet van EUR 17,6 miljoen.

DIVIDENDUITKERING
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders is akkoord gegaan met het voorstel een dividend uit te keren van EUR 1,30 per aandeel A respectievelijk per volgestort aandeel B inclusief winstbewijs. Een bedrag van EUR 0,45 is reeds als interim-dividend uitgekeerd. Hetslotdividend van EUR 0,85 zal op 23mei 2001 betaalbaar worden gesteld.

Wat is OPG?
Een toonaangevende, betrouwbare en innovatieve retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische verbruiksgoederen. Met ongeveer 4.000 medewerkers gespecialiseerd in retailing op de apotheekmarkt, farmaceutische groothandel en logistieke dienstverlening en in marketing en distributie van 'fast moving health care goods'. De farma-ceutische en medische activiteiten bevinden zich in Nederland, Polen, België en Noorwegen.

Voor nadere informatie:
H.A.M. Suykerbuyk, Algemeen Secretaris
Telefoon: +31(0)30 2821378
Fax: +31(0)30 2821689
E-mail: post@groep.opg.nl