Microsoft Benelux


Michel van der Bel benoemd tot sales- en marketingdirecteur van Microsoft Nederland

Schiphol-Rijk, 25 april 2001 - Microsoft heeft Michel van der Bel benoemd tot sales en marketing- directeur van Microsoft Nederland. In deze functie zal hij een deel van de taken overnemen van John Mangelaars, Regional Director van Microsoft Benelux. Deze kan zich hierdoor meer concentreren op de verdere uitbouw van Microsofts activiteiten in de Benelux. Zeker gezien de groeiende acceptatie van de .Net-visie en de verschillende Enterprise server producten door middelgrote en grote organisaties ligt er voor Microsoft nog een groot groeipotentieel in deze regio. In zijn functie als sales en marketingdirecteur is Michel van der Bel nu volledig verantwoordelijk voor de Nederlandse markt.

Onder zijn directe leiding staan de Nederlandse Enterprise en Partner Groep (EPG), de Small Business Groep, de Product Support Services en de Microsoft Consulting Services (MCS). Michel van der Bel is sedert 1 januari 1999 bij Microsoft Nederland in dienst en heeft - tot de aanvaarding van zijn nieuwe functie als sales- en marketingdirecteur - de leiding gehad over de Nederlandse Enterprise & Partner Group (EPG). In die periode heeft de EPG zich ontwikkeld tot een klantgerichte en projectgebaseerde verkooporganisatie met een aanzienlijke toegenomen bijdrage aan de financiële resultaten van Microsoft Nederland.

Michel van der Bel heeft een MBA-degree en een achtergrond in de elektronica. Hij beschikt over ruime ICT-ervaring.Voordat hij bij Microsoft in dienst trad, was hij werkzaam als divisiemanager bij Getronics, waar hij verantwoordelijkheid was voor zeven business units.

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Contact Center (MCC), iedere werkdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, telefoonnummer: 020 - 500 1500.