Dierenbescherming


Chimpansees gebruikt als bliksemafleider

25/04/01
De Dierenbescherming is teleurgesteld over het advies van de commissie Berns aan minister Hermans over het sluiten van het apenonderzoekscentrum BPRC. Het advies om te stoppen met de proeven op chimpansees lijkt geweldig nieuws voor de 112 chimpansees die in Rijswijk gehouden worden. Intussen worden deze chimpansees hiermee echter gebruikt als 'bliksemafleider'. Er worden immers nog altijd 1500 andere apen onder slechte omstandigheden opgesloten gehouden, voor zeer omstreden onderzoek.

De samenwerkende dierenbelangenorganisaties - Dierenbescherming, Proefdiervrij, Een Dier Een Vriend en WSPA (samen in CEECE) - willen dat het BPRC helemaal sluit! Dus helemaal geen dierproeven meer op de apen! Verder willen we dat er goede opvang voor zowel de chimpansees als de andere apen geregeld wordt. Nu met het advies van de Commissie Berns de discussie rond het BPRC gestart is, dringt CEECE erop aan dat zij direct betrokken wordt bij de eventuele herhuisvesting van de chimpansees.

In afwachting van het oordeel van minister Hermans en zijn reactie aan de Tweede Kamer zal CEECE door middel van politieke en publieke acties blijven aandringen op sluiting van het BPRC. Ga naar de speciale actiepagina!