Syntegra in Nederland


Syntegra en Elsevier vormen e-Learning partnership in Benelux

25.04.01 Syntegra in Benelux

Zoetermeer, Zwijndrecht, 25 april 2001 - Syntegra en Elsevier slaan de handen ineen op het gebied van e-Learning. Hiermee ontstaat de grootste kennisconcentratie op het gebied van e-Learning in de Benelux. De samenwerking concentreert zich op Elsevier InterAcademy, onderdeel van Elsevier opleiding & advies, en de Syntegra divisie Education & Training. Syntegra gaat zich als system integrator vooral richten op technologie, services (inclusief ASP-diensten) en consultancy, terwijl Elsevier InterAcademy zich met name gaat bezighouden met content en opleidingskundige services. Met dit samenwerkingsverband richten Syntegra en Elsevier InterAcademy zich op de top-500 organisaties in de Benelux.

Door de bundeling van kennis en ervaring beschikken Elsevier InterAcademy en Syntegra over een landelijk netwerk van experts op het vlak van e-Learning en kennissystemen.
Joep C. de Jong, Directeur Education & Training bij Syntegra Education & Training:
"Door deze strategische samenwerking worden technologie, content, kennis, netwerken en marketing gedeeld. De combinatie die nu is ontstaan heeft expertise op alle technologische vlakken van e-Learning en content en dat maakt ons uniek." Pieter-Jan van Schendel, Directeur Elsevier InterAcademy, benadrukt dat de schaalvoordelen enorm zijn. "Door de bundeling van expertise, didactische know-how, capaciteit en spreiding zijn wij gezamenlijk de grootste speler op de e-Learningmarkt in de Benelux. Dit partnership biedt alle ingrediënten om een optimale leer- en kennisomgeving in te richten met echte toegevoegde waarde voor medewerkers en organisaties."

Syntegra
Syntegra is een specialist op het gebied van consultancy en systems integration. Syntegra is onderdeel van BT, één van de grootste en meest succesvolle telecommunicatiebedrijven ter wereld. Syntegra kent een jaaromzet van ca. 1 miljard euro en heeft meer dan 5.000 medewerkers in Europa, de VS en Azië.

Divisie Education & Training
De Syntegra divisie Education & Training is een van de grootste opleidingsinstituten in Nederland en heeft in de voorbije 10 jaar een gedegen naam opgebouwd. Met zo'n 20 lokalen en 100 personeelsleden heeft deze divisie in haar opleidingscentra in Zoetermeer, Veldhoven en Hoofddorp generaties ICT professionals opgeleid (ondermeer in Microsoft-producten, ITIL, Appreciative Inquiry en communicatieve vaardigheden). Syntegra is al geruime tijd partner in opleidingen en kennis transfer voor een groot aantal organisaties in de top 100. In deze positie heeft Syntegra zich ontwikkeld tot een van de koplopers met betrekking tot nieuwe vormen van leren.

Elsvier opleiding & advies
Elsevier opleiding & advies is een van de grootste leveranciers op het vlak van opleidingen, advisering en content in Nederland. Met circa 250 medewerkers in Arnhem, Zwijndrecht, Maarssen en Duitsland en België vult Elsevier opleiding & advies de opleidingsbehoefte in de meest brede zin van vele organisaties in. Met de vorming van Elsevier InterAcademy, een expertisecentrum rondom elektronische leer- en kennissystemen, heeft Elsevier opleiding & advies zich gepositioneerd als een van de leidende spelers op het zich snel ontwikkelende gebied van e-Learning en kennissystemen.

Syntegra
Marlies Pulsford-Hoekx
079 368 23 45
E-mail : m.pulsford@syntegra.nl