CMG


CMG organiseert op 25 april a.s. Nanoen-seminar over e-government

Amstelveen, 28 maart 2001 - CMG organiseert met enige regelmaat de zogenaamde Nanoen-seminars, bijeenkomsten die zijn bedoeld om relaties van CMG te informeren over actuele thema's. Het eerstvolgende Nanoen-seminar, dat wordt gehouden op woensdag 25 april 2001, is geheel gewijd aan e-government, een veel bediscussieerd thema binnen het openbaar bestuur. Het programma bevat enkele korte maar krachtige inleidingen en biedt verder ruime gelegenheid voor overleg en discussie. Centraal staat hoe vandaag de dag aan e-government praktisch invulling gegeven wordt en hoe dit verder uitgebouwd kan worden.

Prof. W.B.H.J. van de Donk zal een inleiding houden onder de titel: "Kansen en bedreigingen van ICT in de democratische arena. Van democratisering van de maatschappij naar vermaatschappelijking van de democratie?" Hij zal ingaan op de wijze waarop ICT traditionele en nieuwe vormen van democratie kan versterken en verzwakken. Vervolgens zal Prof. dr. V.J.J.M. Bekkers aandacht schenken aan de vraag "E-government. Een website, en dan...?" , Tijdens zijn voordracht zal hij de belangrijkste voetangels en klemmen op weg naar de elektronische overheid in de 21ste eeuw in kaart brengen. Na deze twee plenaire inleidingen kunnen bezoekers kiezen uit twee parallelsessies die respectievelijk zijn gewijd aan Rijnl@nd.net, het Internetproject van het Hoogheemraadschap Rijnland, en ICT in het onderwijs.

Het Nanoen-seminar over e-government vindt plaats op woensdag 25 april 2001 in het Oude Stadhuis, Javastraat 26 te Den Haag. De ontvangst is vanaf 15.00 uur, de opening is om 15.30 uur en de middag wordt om 17.30 uur afgesloten met een borrel.

CMG
CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatie Technologie (ICT) groep, die een leidende positie heeft in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in mobiele messaging en billing producten. Middels management consultancy, systeemontwikkeling en -integratie, software-applicaties en outsourcing bouwt CMG aan de betrouwbare ICT-infrastructuren die organisaties nodig hebben voor hun nieuwe electronic en mobile commerce toepassingen. CMG, opgericht in 1964, heeft hoofdkantoren in Londen en Hoofddorp en is momenteel internationaal actief vanuit haar bases in 16 landen. CMG beschikt over kennis, oplossingen en producten voor klanten in de financiële sector, handel, transport, petrochemie, telecommunicatie-, media-, retail-, productie- en nutsbedrijven en overheden. De Groep levert tevens zakelijke outsourcingsdiensten zoals salarisverwerking, beheer van call centers, netwerken, infrastructuren en applicaties, en hosting.

CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie verworven in wireless messaging en gateway producten, mobile Internet en e-mail, cell broadcast en customer care & billing systemen. Deze producten worden wereldwijd geleverd aan mobiele telecommunicatie operators en service providers vanuit kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de Aziatische Pacific regio. CMG is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen (FTSE 100 - en techMark 100 index) en in Amsterdam (AEX Midkap index). Meer informatie over CMG is te vinden op http://www.cmg.nl.