Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)

ROVER VERRICHT WAARNEMINGEN OP STATIONS

WOENSDAG 25 APRIL VAN 7.00 UUR TOT 10.00 UUR EN VAN 15.00 UUR TOT 18.00 UUR

In het kader van het onderzoeksproject 'Kwaliteitsthermometer NS' verricht ROVER op woensdag 25 april in de spitsuren waarnemingen op de stations Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Leiden Centraal. In het onderzoek worden door een team van vrijwilligers waarnemingen verricht naar de punctualiteit in de uitvoering van de dienstregeling, de uitval van treinen, en de kwaliteit van de informatievoorziening.

Op woensdag 25 april is het voor de 22e keer dat er door waarnemers van ROVER in het kader van de 'Kwaliteitsthermometer NS' een onderzoek wordt verricht op de stations. Gedurende de ochtendspits (7.00 uur tot 10.00 uur) en de middagspits (15.00 uur tot 18.00 uur) staan de waarnemers op de perrons minutieus de bovengenoemde zaken bij te houden op speciaal daarvoor ontwikkelde scoreformulieren.

De aldus verzamelde gegevens worden, samen met gegevens die op vier andere belangrijke knooppuntstations in Nederland op een andere woensdag in de maand april worden verzameld, gebruikt voor een analyse van de (eventuele) tekortkomingen en kwaliteitsverschillen in de dienstverlening aan treinreizigers. Twee maal per jaar verschijnt er hiertoe een onderzoeksrapport op basis van de gegevens die om de maand worden verzameld op de stations. De onderzoeksresultaten en de analyse daarvan worden gebruikt om actief een bijdrage te leveren aan de verbetering van het personenvervoer per spoor. Dit gebeurt door het aan de orde stellen van hardnekkige knelpunten en tekortkomingen in de dienstverlening van NS en door het uitbrengen van gevraagd een ongevraagde adviezen aan NS en overheid.

Amersfoort, 24 april 2001

Deze pagina is gemaakt op: 24-04-2001
Laatste verandering: 24-04-2001