Vereniging voor het management in het Voortgezet Onderwijs


Persberichten VVO

Utrecht, 23 april 2001

UITNODIGING VOOR DE PERS

Staatssecretaris Adelmund zal op woensdag 25 april a.s. op de conferentie "Een perspectief voor kleurrijke scholen: Visies op de rol van de schoolleider bij de aanpak van onderwijsachterstanden" het Landelijk Platform Kleurrijke Scholen van de VVO officieel installeren. De VVO organiseert deze conferentie in samenwerking met de KPC Groep en het Delta College in Utrecht.

Het doel van deze conferentie is dat schoolleiders onderling met elkaar in gesprek raken over hoe zij op hun scholen omgaan met onderwijsachterstanden en onderwijskansen. Hoe motiveren, stimuleren en begeleiden ze hun docenten? Hoe gaan ze om met veranderingen? Hoe spelen ze in op de problemen die hun leerlingen hebben en geven? Hoe creëren zij kansen voor hun leerlingen? Hoe passen zij de onderwijsvernieuwingen zoals Tweede Fase en Vmbo in, in hun scholen? Hoe bereiken en betrekken zij de ouders? Hoe gaan zij om met de buurt?

De conferentie wordt gehouden op het Delta College te Utrecht. De conferentie begint om 10.00 uur en zal rond 16.00 uur eindigen.

Programma:
Dagvoorzitter: drs. J. Gispen, bestuurslid VVO, voorzitter CVO Utrecht

10.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
10.15 uur: Plaatsgenomen aan een van de tafels voorziet het programma in drie inleidingen van achtereenvolgens:

* Prof. Dr. Luc Stevens, hoogleraar Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht

* Dhr. Zeki Arslan van Forum te Utrecht

* Drs. Ruud Emmerik, BMC consult, procesmanager VO.
Naar aanleiding van iedere lezing is er onder leiding van uw tafelvoorzitter een discussie over de aspecten en inhoud van de lezing. Na de lezingen wordt een lunch aangeboden.

Daarna wordt men uitgenodigd voor zichzelf en de school twee actiepunten te formuleren die men in het schooljaar 2001/2002 tot uitvoering wil brengen. Een keuze uit deze voornemens wordt aan het einde van de conferentie voorgelegd aan een forum. Tijdens de conferentie zal staatssecretaris Karin Adelmund het Landelijk Platform Kleurrijke Scholen van de VVO installeren.

U wordt van harte uitgenodigd om bij deze conferentie aanwezig te zijn.




Noot voor de redactie (