Telfort persbericht

Persberichten

Visie & Missie

Network Interfaces

Vernieuwd Telfort zet in op markt voor mobiele datacommunicatie

Amsterdam, 25 april 2001 - Telfort heeft zijn zinnen gezet op een leidende positie in de markt voor mobiele datacommunicatie. Om dit te bereiken is de strategie en structuur van het bedrijf ingrijpend gewijzigd.

van Telfort in een organisatie voor mobiele datacommunicatie en telefonie (Telfort) en een organisatie voor vaste telefonie (BT Ignite). Hierdoor zijn flexibelere organisaties ontstaan die beter kunnen inspelen op de snelle ontwikkelingen in de markt.

Het nieuwe Telfort richt zich voortaan volledig op de markt van mobiele datacommunicatie en mobiele telefonie in Nederland. Met een breed aanbod van innovatieve producten en diensten bedient Telfort de consumentenmarkt, de zakelijke en de wholesale markt. Hierbij wordt nauw samengewerkt met een breed scala aan bedrijven. De reden hiervoor ligt volgens Ton aan de Stegge, President & CEO van Telfort, voor de hand: "De ontwikkelingen in onze markt gaan razendsnel, zijn complex van aard en eisen specifieke kennis om het hele proces van idee tot product vorm te geven. Dat kunnen en willen wij niet alleen doen. Partnerships zijn dus cruciaal geworden voor succes."

Naast de bestaande activiteiten in mobiele telefonie zijn de ontwikkelingen op het gebied van GPRS en UMTS belangrijke pijlers voor de toekomst van Telfort. Telfort had vorig jaar als eerste het GPRS netwerk gereed en lanceerde in maart jl. als eerste zijn GPRS-service voor de zakelijke markt, onder de naam Telfort Mobile Office.

Ton aan de Stegge is vol vertrouwen over de ontwikkeling van mobiele datacommunicatie: "Na de succesvolle splitsing van Telfort zijn wij nog sterker gepositioneerd om in Nederland de mobiele revolutie te leiden. Door onze vooraanstaande technologische positie en nieuwe samenwerkingsverbanden laten wij zien dat we op de goede weg zijn in deze voor ons belangrijke groeimarkt. Het nieuwe directieteam van Telfort is ook goed toegerust om vorm te geven aan de nieuwe missie, waarbij een snelle time-to-market van uitermate groot belang is."

De directie van het nieuwe Telfort is als volgt samengesteld:
* Ton aan de Stegge, Chief Executive Officer
* Robert van Maasakker, Chief Financial Officer
* Mark Billington, Vice President & Chief Operating Officer
* Michiel Eielts, Vice President & Chief Commercial Officer Business & Wholesale

* Koos Fuykschot, Vice President & Chief Commercial Officer Consumer Markets

* Hans Keukelaar, Sr Vice President Human Resources Management
* Taco Morelisse, Vice President Business Development
* Stephanie Harmsen, Vice President Communications
* Hanneke Feije, Vice President Legal & Regulatory
De gehele organisatie is klaar voor de strategische focus op mobiele datacommunicatie. Een belangrijk uitgangspunt voor de inrichting van de nieuwe Telfort-organisatie was dan ook het creëren van een zo plat mogelijke organisatie met een minimaal aantal managementlagen, waarbij de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie worden uitgezet. Alleen in zo?n organisatie zijn een snelle time-to-market en beslissingsstructuur mogelijk.

Telfort wil zijn klanten heldere oplossingen bieden als het gaat om de vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiele communicatie. Hierbij weet het bedrijf zich gesteund door de hoge kwaliteit van zijn GSM-netwerk.

Over Telfort
Telfort helpt consumenten en zakelijke klanten bij het vinden van hun weg in de vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiele telefonie en mobiele datacommunicatie. Daarvoor maakt Telfort gebruik van de nieuwste technologieën, zoals nu GPRS en straks UMTS. Inmiddels maken in Nederland meer dan 920.000 klanten gebruik van Telforts landelijk dekkend GSM-netwerk (per april 2001). Dit alles wordt mogelijk gemaakt door meer dan 1100 enthousiaste medewerkers, die elk voor zich verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het aanbod aan klanten. Telfort is 100 procent dochter van British Telecommunications plc. Meer informatie is te vinden op de website van Telfort: www.telfort.nl.

25-4-01

Terug >>>

Adresgegevens Telfort

DISCLAIMER COPYRIGHT TELFORT B.V. 2000