Gemeente Kollumerland


Verkeersexamen basisscholen 2001.

De Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie - 3VO - organiseert dit jaar op donderdag 26 april a.s. het schriftelijk verkeersexamen voor de basisscholen.
Alle leerlingen van de groepen 8 kunnen hieraan mee doen. Het verkeersexamen 2001 bestaat uit een aantal thema's met elk vijf vragen. Er wordt ook aandacht besteed aan de nieuwe voorrangsregel vanaf 1 mei 2001. Immers, enkele dagen na de examendatum treedt de nieuwe regeling in werking. Alle kinderen die meedoen krijgen het Doeboek Verkeer uitgereikt. In het Doeboek Verkeer staan allerhande informatie en activiteiten waar tijdens een verkeersles op eenvoudige wijze aandacht aan besteed kan worden. In het Doeboek staat ook een stappenplan "Dat kan anders" van hoe kinderen en volwassenen kunnen samenwerken aan een prettige en veilige wijk. Ook wordt er veel aandacht besteed aan: " Dat doe je wel, dat doe je niet.......in je wijk ". Het Doeboek is ook op internet te vinden: www.3vo.nl.
Belangrijk is dat kinderen zich ervan bewust worden, dat zij zelf iets kunnen doen om hun eigen veiligheid in het verkeer te verbeteren. Daarnaast is het van belang dat kinderen hun mening kunnen geven over het verkeersgedrag van volwassenen. Degenen die willen weten hoe netjes hun ouders zich gedragen in het verkeer kunnen dat aan de hand van een aantal opdrachten eenvoudig testen.

Ook dit jaar is er weer een leuke button voor iedereen die meedoet.

Button voor de deelnemers
Wij wensen alle deelnemers veel succes met het verkeersexamen.



Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum tel 0511-458888 fax 0511-458846 e-mail gemeente@kollumerland.nl