Deventer, 19 april 2001

Tiende IJselland Entrepreneurial Day op Saxion Hogeschool IJselland

Donderdag 26 april a.s. organiseert Saxion Hogeschool IJselland voor de tiende keer de IJselland Entrepreneurial Day. Deze dag is de afsluiting van de cursus 'Leren Ondernemen' die dit jaar in het teken van 'Grensoverschrijdend Ondernemen' staat. De Entrepreneurial Day is een jaarlijks terugkerend evenement.

Leren Ondernemen
Vanaf het begin van dit studiejaar zijn meer dan 60 studenten, al dan niet in groepjes, bezig geweest om een (fictieve) onderneming op te zetten. Het schrijven van een ondernemingsplan is hierbij een groot en belangrijk onderdeel. Na beoordeling van de begeleiders zijn er nu nog acht groepen over die tegen elkaar gaan strijden om de eer en tweeduizend gulden. Op 26 april zal een jury, bestaande uit vijf deskundigen uit het bedrijfsleven, de studenten beoordelen op hun ondernemingsplan, presentatie, stand en originaliteit. De juryvoorzitter is Hans Analbers van MORE Communicatie en Marketing.

Entrepreneurial Day
Op deze dag zullen een paar sprekers aanwezig zijn die zeker de aandacht zullen trekken. Onder andere Martine Ferment, directeur van Amazon.com. Zij zal vertellen over dit indrukwekkende bedrijf dat niet geheel onbekend is bij de media. De stands die door de deelnemende studenten zijn ingericht, zijn de moeite waard. Evenals de presentaties die gedurende het programma gegeven worden. Tegen de avond is er een buffet en na de prijsuitreiking wordt er nog gezellig nageborreld.

Provinciale Ondernemersschapsdag
De beste drie ondernemingsplannen van de Entrepreneurial Day gaan door naar de Provinciale Ondernemersschapsdag die op 31 mei a.s. wordt gehouden in restaurant Boode te Bathmen. Tijdens deze dag zullen studenten van de Saxion Hogescholen te Deventer en Enschede en de Internationale Hogeschool Larenstein met elkaar strijden om het beste ondernemingsplan.

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Hogeschool IJselland Bureau Bestuursondersteuning/Communicatie, dhr. J.P.J. Rombouts
Telefoon (0570) 66 31 20
Fax (0570) 66 35 22
Email Communicatie@hsij.nl
of
Irene Gerritsen en Angelien Siero, IJselland Academie Tel. (0570) 66 30 11