Artis

Amsterdam, 26 april 2001

Persbericht

Slingeraapje geboren in Artis

Afgelopen woensdag 25 april is er een slingeraapje geboren in Artis. Het is een roodgezicht slingeraap-meisje. Het bijzondere van slingerapen is dat zij hun staart als vijfde ledemaat gebruiken bij hun capriolen. Er bestaan vier verschillende soorten, de roodgezicht slingeraap is er één van. Slingerapen zijn in Europese dierentuinen een zeldzaamheid. Er leven slechts 24 dieren in 6 verschillende dierentuinen. In de natuur van Suriname en Frans Guyana komen ze nog wel voor. De lokale naam voor de slingeraap is Kwatta of bosduivel.

In Artis leeft nu een gezinnetje van vier slingerapen: Surinaamse moeder Kitty werd wegens verwaarlozing bij een particulier in beslag genomen en in Artis ondergebracht. Engelse vader Horace is afkomstig van Paignton in het kader van een Europees fokprogramma. Inmiddels heeft het ouderpaar twee dochters; Shana, die vorig jaar werd geboren, en het meisje dat woensdag werd geboren. De snelle komst van de tweede baby in Artis geeft weer hoop voor de toekomst van het internationaal fokprogramma van slingerapen.



Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ramona Pauwels, afdeling Communicatie. Tel. 020-5233534 of pr@artis.nl