Gemeente Rijswijk


Koninklijke Onderscheiding voor wethouder Weterings

Rijswijk, 26 april 2001

Mevrouw G.W. van der Wel-Markerink, burgemeester van Rijswijk, heeft vanmiddag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Th.L.N. Weterings.
De heer Weterings, wethouder in het college van burgemeester en wethouders van Rijswijk, werd ter gelegenheid van zijn afscheid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vond vanmiddag plaats in de raadzaal van het gemeentehuis tijdens het officiële gedeelte van het afscheidsprogramma. De heer Weterings wordt per 7 mei a.s. burgemeester van Beverwijk.

Weterings werd op 18 april 1959 te Tilburg geboren en woont aan de Ds. Van den Boschlaan in Rijswijk.

Vele jaren is de heer Weterings al actief in het openbaar bestuur. Zo was hij van 1982 tot 1985 lid van de gemeenteraad van Tilburg (VVD) vervolgens van 1986 tot 1990 lid van de gemeenteraad van Diemen. In 1994 werd hij wethouder in Rijswijk. In zijn portefeuille zitten o.m. volkshuisvesting, ruimtelijke ordening, economische zaken en wijkbeheer. Verder is hij lid van het Dagelijks Bestuur van het Samenwerkingsverband Ypenburg en vice-voorzitter van het Industrieschap Plaspoelpolder. Van 1999 tot nu is hij lid van de Provinciale-Staten van Zuid-Holland.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.